Heren DRC zeker van plaats in halve finale

Sint-Gillis – Na de overwinning tegen de Waalse ploeg Soignies dit weekend, zijn de heren van de Dendermondse Rugbyclub zeker van een plaats in de halve finale van de eerste nationalise divisie. Dendermonde won thuis met 40-23 ondanks de rode kaart van kapitein Jorgen Jorritsma. “Met wat ik vandaag van de centers heb gezien, en met goeie hoop op herstel van de meeste geblesseerden in de halve finale tegen Bosvoorde, geef ik de hoop op de titel niet op”, zegt clubvoorzitter Alain Buyens.

De mannen doen het goed, de vrouwen doen het nog beter. Na de 72-0 overwinning dit weekend tegen Schaarbeek, staat de damesploeg eenzaam aan de leiding in de eerste divisie. De Gazellen, zoals de DRC-vrouwen genoemd worden, hebben in 9 wedstrijden 339 punten gescoord terwijl de gezamelijke tegenstandsters er maar 19 wisten te maken. Toch is de damesploeg er nog niet gerust in. Ook vorig jaar waren ze heer en meester, maar verloren de titel in de finale.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie