Heren DRC zeker van plaats in halve finale

Sint-Gillis – Na de overwinning tegen de Waalse ploeg Soignies dit weekend, zijn de heren van de Dendermondse Rugbyclub zeker van een plaats in de halve finale van de eerste nationalise divisie. Dendermonde won thuis met 40-23 ondanks de rode kaart van kapitein Jorgen Jorritsma. “Met wat ik vandaag van de centers heb gezien, en met goeie hoop op herstel van de meeste geblesseerden in de halve finale tegen Bosvoorde, geef ik de hoop op de titel niet op”, zegt clubvoorzitter Alain Buyens.

De mannen doen het goed, de vrouwen doen het nog beter. Na de 72-0 overwinning dit weekend tegen Schaarbeek, staat de damesploeg eenzaam aan de leiding in de eerste divisie. De Gazellen, zoals de DRC-vrouwen genoemd worden, hebben in 9 wedstrijden 339 punten gescoord terwijl de gezamelijke tegenstandsters er maar 19 wisten te maken. Toch is de damesploeg er nog niet gerust in. Ook vorig jaar waren ze heer en meester, maar verloren de titel in de finale.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord