Zoek

Stadsbestuur werft twee stadswachten aan

Dendermonde – Het stadsbestuur stelde twee stadswachten aan. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken biedt namelijk sinds juni vorig jaar de mogelijkheid aan steden om een extra impuls te geven aan hun lokaal veiligheids-, preventie- en overlastbeleid. Binnen dit kader heeft de stad Dendermonde een aanvraag ingediend en kreeg het toestemming om twee stadswachten in dienst te nemen.

De aanwerving gebeurde begin dit jaar op basis van een startbaanovereenkomst. Beide stadswachten zijn sinds midden februari aan de slag.

“Stadswachten zijn geen politieagenten en hebben geen politionele bevoegdheid en arrestatiebevoegdheid. Zij kunnen toch een belangrijke bijdrage leveren om de leefbaarheid van de stad te verbeteren en te behouden. Ze zijn altijd en overal aanspreekbaar; kunnen problemen meteen melden aan de politie of de bevoegde diensten; en spelen op het vlak van de sociale controle ook een belangrijke rol”, aldus burgemeester Buyse in een persmededeling. De stadswachten zijn herkenbaar aan hun paarse jas met op de achterkant de vermelding ‘Stadswacht’.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Een mooi idee en de moeite ook. Veel mensen schrikken nog altijd terug om naar een politieagent te stappen, al mag god weten waarom. Hier in Dendermonde zijn het echt nog geen kwaaie hoor. Dat de stadswachten er zijn is goed, zij kunnen bepaalde zaken melden zoals beschadigd straatmeubilair, grafiti, sluikstorten,…
    Ze hebben inderdaad geen politionele bevoegdheid maar kunnen wel enkele zaken (zoals hierboven vermeld), in een verslag gieten en zo een deel werk dat anders toch maar extra op de rug van de politie komt, op zich nemen zodat de politie zich iets meer op het echte politiewerk kan storten
    En zoals ik al zei, ze zijn enorm aanspreekbaar en leveren zeker goed werk.
    Doe zo voort! Hip! Hip! voor de stadswachten!

Geef een reactie