Belangrijke aanwinsten voor stedelijke musea

Dendermonde – Het toeristisch seizoen in Dendermonde start op 1 april met het tentoonstellen van de zogenaamde “Aanwinsten 2006” in het Museum voor Volkskunde in het Sint-Alexiusbegijnhof. “We komen ook dit jaar traditiegetrouw naar buiten met een reeks interessante aanwinsten van het voorbije jaar. Deze aanwinsten, hoofdzakelijk schenkingen, vormen elk jaar opnieuw een zinvolle aanvulling van de bestaande collecties, die allerlei aspecten van onze lokale cultuurgeschiedenis documenteren en illustreren”, aldus stadsconservator Stroobants.

De belangrijkste aanwinst vormt zonder twijfel het archief van de 18de, 19de en 20ste eeuw van de kerkparochie van Sint-Gillis-Binnen. “Na inventarisatie zal dit materiaal, samen met het uit het Rijksarchief Beveren gedeponeerde oude kerkarchief, door iedereen in de leeszaal van het stadsarchief kunnen geraadpleegd worden”, aldus Stroobants.

Museum voor Volkskunde, Begijnhof 25 in Dendermonde. “Aanwinsten 2006” is open van 1 april tot 3 juni 2007 elke dinsdag tot zondag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18 uur. Maandag gesloten (tenzij Paasmaandag en Pinstermaandag). Gratis toegang.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord