Zoek

Sofie Robbrecht zorgt voor Dendermondse triomf

SofieRobbrecht Sint-Gillis/Oudegem – Afgelopen weekend namen meer dan 350 badmintonners uit 7 verschillende landen deel aan de eerste Ros Beiaard Badminton Cup. In de A-reeks gingen de buitenlanders met het merendeel van het prijzengeld lopen.

In het heren enkel A kon Belgisch kampioen David Jaco de Belgische eer redden. Hij versloeg in een mooie finale de Nederlander Tim Vaesen. In het damesenkel was de Nederlandse Rachel Van Cutsen te sterk voor de Oekraïnse Elena Nozdran. Van Cutsen staat momenteel de nummer 53 op de wereldranglijst. In het damesdubbel stond er ook geen maat op Van Cutsen en de Dendermondse Sofie Robbrecht. Samen speelden zij het afgelopen seizoen in Frankrijk competitie. In de finale versloegen beide dames Elena Nozdran en Claudine Barnig. Robbrecht zorgde zo voor een plaatselijke triomf. In het herendubbel wonnen de in Luxemburg spelende Oekrainer Valery Stret’sov en de Indonesiër Guntur Hariono. Zij waren in de finale een maatje te groot voor Wannes Ruts en Tim Vaessen. In het gemengd dubbel speelde Nozdran haar derde finale, maar alweer trok ze aan het kortste eind. Samen met haar man Stret’sov moesten ze haar meerdere erkennen in de Fransman Matthias Roussel en zijn gelegenheidspartner Sanni Roualla uit Finland.

In de B1 reeks gingen de titels naar Matthias Van Gastel en Hanne Decuypere van de pluimplukkers. Roel Van Heuckelom en Heidi De Greef wonnen het gemengd dubbel. Van Heuckelom en Steven Van Looveren wonnen het heren dubbel. In het dames dubbel wonnen Ann Holvoet en Erika Maes. Nog in de B1 reeks leverden thuisspelers Bart Roels en Cedric Cooreman een opmerkelijke prestatie. Roels behaalde de halve finale in het enkelspel. Samen met Cooreman herhaalde hij deze prestatie in het dubbelspel.

De eerste Ros Beiaard Cup, de beker voor het best presterende team op het toernooi, werd gewonnen door Velo uit Nederland. Zij eindigden voor BV Almere en de Pluimplukkers.

De volledige resultaten zijn terug te vinden op www.rosbeiaardbadmintoncup.be

(c) foto Sofie Robbrecht

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie