Search

Dendermondse kandidaten op 10 juni

Dendermonde – De Dendermondse politieke kopstukken dingen op 10 juni opnieuw naar onze stem. Bij de federale verkiezingen proberen zowel Barbara Pas, Hilde Dierickx, Leen Dierick als Bart Van Malderen een zitje in de Kamer te bemachtigen. Geen van hen krijgt het felbegeerde federale mandaat cadeau.

Barbara Pas, afdelingsvoorzitster van het Dendermondse Vlaams Belang, zal op de vijfde plaats staan van de Oost-Vlaamse Kamerlijst. Ook op de vijfde stek, maar dan op de lijst van OpenVLD, staat Hilde Dierickx. Zij zetelt nu al in de Kamer. Ook al is ze verre van zeker te kunnen blijven in het federale parlement, toch staat op haar site dat Dierickx “blij [is] dat de partij rekening houdt met haar werk als parlementslid en haar inzet voor de partij.”

Ook Leen Dierick , nu schepen in Dendermonde, neemt de vijfde plaats in op de kartellijst van CD&V/N-VA. Bart Van Malderen, ook al schepen in de stad en Vlaams volksvertegenwoordiger, maakt vandaag op zijn weblog bekend dat ook hij op de Kamerlijst zal staan. Hij neemt er de zevende plaats in voor de SP.A en legt deze dagen de laatste hand aan een inhoudelijk programma voor onze regio.

Aanvulling (29 april) Ook Rudy De Brandt, de vroegere VLD’er die nu voor PLUS in de Dendermondse gemeenteraad zetelt, dingt op 10 juni naar onze stem. Zijn naam zal te vinden zijn op nummer zeven van Lijst Dedecker.

Aanvulling (2 mei) Gino Bertin liet de redactie weten dat hij eveneens deelneemt aan de verkiezingen van 10 juni. “Ik wil u meedelen dat ik, Gino Bertin, voor Groen! op de federale parlementslijst zal staan. Dit voor de volledigheid van uw artikel.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie