Zoek

Klara in Dendermonde

KlarainDendermonde

Dendermonde – Tijdens het Pinksterweekend, van zaterdag 26 tot maandag 28 mei, doet Klara haar ronde in het land van Dendermonde. Een heel pinksterweekend lang wordt de Ros Beiaardstad Dendermonde de thuisbasis van Klara, met concerten, fietstochten en wandelingen langs orgels en historische gebouwen, optredens, live programma’s, gesprekken en debatten, soundscapes en tentoonstellingen.

Klara laat zich inspireren door Dendermondenaars van vroeger en nu, door cultureel erfgoed als kerken, de Sint-Pieters- en Paulusabdij, musea en het begijnhof, door de culturele verenigingen,… Een kleine maar onvolledige opsomming geeft u een idee van wie en wat u mag verwachten: ridder Léon de Burbure, Jean-Jacques Robson, Jelle Tassyns en Servaas De Konink, de Schelde en de Dender en de scheepswerf in Baasrode, pater De Smet en Celbeton, de Honky Tonk Jazz Club, Hildegard von Bingen, Vlassenbroek en de beiaard van Mespelare, Abdel Rahman El Bacha en het Vlaams Radio Orkest, Bl!ndman en de Dynamic Symphonic Band, … en uiteraard het Ros Beiaard.

Twee nieuwigheden dit jaar. De nu al legendarische fietstocht op zondag is opgesplitst over twee fietstrajecten, een langs de Scheldeboorden en een tweede langs de oevers van de Dender. En Klara’s Big Battle op zondagavond. De Dendermondse dj Jan Van Biesen van Studio Brussel en dj Grazzhoppa en kompanen kruisen op de Grote Markt de degens met trompettist Bart Maris, accordeonist Ludo Mariën, percussietrio Pulse, en met de beiaard.

http://www.klara.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie