Dagje Dorp op zondag 10 juni

MespelareDagjeDorp

Mespelare – Dagje Dorp in Mespelare is een folklorefeest waar oude ambachten worden gedemonstreerd. Zo zijn er onder meer edelsmeden, houtdraaiers, tingieters, lederbewerkers, korfvlechters, koperslagers, Brusselse kantklossers, beenderbewerkers enzovoort. “We rekenen op een 30 tot 35 oude ambachten die reeds ingeschreven hebben. Verder is er ook een rommel- en antiekmarkt te bezichtigen. Er is de beiaard die rond 15 uur door de jongste beiaarddier van het land (16 jaar) wordt bespeelt”, vertelt Herman Veldeman. Dagje Dorp wordt opgeluisterd door een echt oud draaiorgel en door de folkloregroep Het Krakend Karrewiel. Je kan ook deelnemen aan een lekkere barbecue en daarna genieten van zelfgemaakte pannenkoeken met koffie en streekbieren.

Het Feestkomitee Mespelare organiseert elk jaar een tiental activiteiten waaronder een quiz, paaseieren voor de kinderen, een gespreksavond, een kermis, een mosselsouper, een kaas- en wijnavond, een kaartwedstrijd, een dagje voor de gepensioneerden enzovoort. “Al deze activiteiten vergen natuurlijk een grote inzet van het bestuur. We zijn maar met zes bestuursleden, maar we kunnen gelukkig een beroep doen op onze echtgenotes en vrienden”, aldus Herman Veldeman.

Dagje Dorp vindt plaats op zondag 10 juni aan het gemeenschapscentrum De Mespel in de Mespelarestraat.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

2 reacties

Geef een antwoord