Search

Dagje Dorp op zondag 10 juni

MespelareDagjeDorp

Mespelare – Dagje Dorp in Mespelare is een folklorefeest waar oude ambachten worden gedemonstreerd. Zo zijn er onder meer edelsmeden, houtdraaiers, tingieters, lederbewerkers, korfvlechters, koperslagers, Brusselse kantklossers, beenderbewerkers enzovoort. “We rekenen op een 30 tot 35 oude ambachten die reeds ingeschreven hebben. Verder is er ook een rommel- en antiekmarkt te bezichtigen. Er is de beiaard die rond 15 uur door de jongste beiaarddier van het land (16 jaar) wordt bespeelt”, vertelt Herman Veldeman. Dagje Dorp wordt opgeluisterd door een echt oud draaiorgel en door de folkloregroep Het Krakend Karrewiel. Je kan ook deelnemen aan een lekkere barbecue en daarna genieten van zelfgemaakte pannenkoeken met koffie en streekbieren.

Het Feestkomitee Mespelare organiseert elk jaar een tiental activiteiten waaronder een quiz, paaseieren voor de kinderen, een gespreksavond, een kermis, een mosselsouper, een kaas- en wijnavond, een kaartwedstrijd, een dagje voor de gepensioneerden enzovoort. “Al deze activiteiten vergen natuurlijk een grote inzet van het bestuur. We zijn maar met zes bestuursleden, maar we kunnen gelukkig een beroep doen op onze echtgenotes en vrienden”, aldus Herman Veldeman.

Dagje Dorp vindt plaats op zondag 10 juni aan het gemeenschapscentrum De Mespel in de Mespelarestraat.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

2 reacties

Geef een reactie