Zoek

Bekende Vlamingen lezen poëzie van Dendermondse scholieren

Dendermonde – Scholieren van het Centrum Deeltijds Onderwijs in Dendermonde schrijven poëzie ten voordele van een dorpsschooltje in Toubacouta in Senegal dat onlangs door een brand werd vernield.

“Onze leerlingen schreven de gedichten voor een bundel, bekende Vlamingen als Guy Verhofstadt, Frank Vandenbroucke, Gunther Verspecht, Mieke Scheldeman, Geert De Vlieger, Joyce De Troch, Peter Van De Veire, Lieve Blancquaert, Nic Balthazar, Geena Lisa, Kid Coco, Luc Cortebeeck, Fons Leroy, Will Tura en Gave Van Poucke lazen ze in op een bijhorende cd”, mailt Johan De Lathouwer, coördinator CDO Trefpunt.

Het poëzieproject “Kom Dichter” wordt aan het grote publiek voorgesteld tijdens de opendeurdag van de school op maandag 28 mei.

Johan De Lathouwer: “Ons Centrum is er voor jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar die het gewone voltijds onderwijs wat beu zijn en kiezen voor een combinatie van leren en werken. Het zijn zeker geen doetjes, maar door onze persoonlijke en creatieve aanpak slagen wij er toch in hen gedurende enkele jaren in een positieve sfeer voor te bereiden op de toekomst. Gedichten schrijven is voor velen onder hen totaal nieuw, maar het resultaat viel buitengewoon goed mee. Daarenboven kropen ze via de steunactie voor het eerst in de rol van hulpverlener. Voor hen zeker een nieuwe ervaring omdat zij door hun thuissituatie vaak aan de andere kant zitten als hulpkrijger“.

Vanaf maandag 28 mei, tevens de opendeurdag van de school, zal de box met gedichtenbundel en cd te koop zijn tegen 12,50 euro. Het CDO Trefpunt bevindt zich aan de Bogaerdstraat 24 in Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie