Zoeken

De trein der traagheid tussen Dendermonde en Sint-Niklaas

Dendermonde – Deze voormiddag pakten volksvertegenwoordiger Magda De Meyer (sp.a) en senator Christel Geerts (sp.a) uit met een ludieke stunt. Ze vroegen wielrenner Tom Steels te racen tegen de trein tussen Dendermonde en Sint-Niklaas, ook bekend als de ‘trein der traagheid’.

Tom Steels verliet – net zoals de trein – het station van Dendermonde om 9.48 uur. Bart Van Malderen en Kris Van der Coelden legden het traject af met de trein. Beide heren verschenen twintig minuten na Tom Steels in café De Graanmaat op de Grote Markt in Sint-Niklaas.

Lees hier het volledige bericht.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

4 reacties

 1. ‘k Stel mij de vraag… de fiets en de auto kwam in het café aan om 10u21, ze zijn, samen met de trein om 9u48 vertrokken. De treinreizigers kwamen een 20 min later toe. Dus dat betekend om 10u41, dus die zijn bijna een uur onderweg geweest? Is die uurrooster dan zo veranderd want drie jaar geleden moest ik alle dagen met de trein naar Sint-Niklaas en op een half uurtje was ik daar, dat die nu bijna het dubbele nodig hebben van tijd? Want was ook verrast toen ik de titel zag, vond dat die niet zo traag ging. Maar ja, was natuurlijk voor de uren veranderden van de treinen ed. Daarom, is dat echt zo slecht gesteld nu? Of is dit gewoon wat overdreven?

 2. @Aspharanx: uiteraard gaat dit in eerste instantie om een symbolische actie om de aandacht te vestigen op een aantal punten.

  De auto moest eerst nog geparkeerd worden, de treinreizigers moesten nog van het station tot aan het café wandelen … terwijl Tom zijn fiets gewoon aan het terras parkeerde.

  Toch blijft het een zeer knappe prestatie van Tom Steels en zijn Sint-Niklasenaars (?) die elke dag naar Brussel pendelen lang onderweg, ondanks de relatief kleine afstand Sint-Niklaas – Brussel in vogelvlucht.

 3. Het probleem is dat die trein ook lang stilstaat in Dendermonde alvorens hij doorrijdt naar Brussel. Ik kan me de frustratie van de pendelaars uit het Waasland wel voorstellen.

 4. Nu ja, Tom Steels! Ik heb zo een vermoeden dat die ietsje sneller fietst dan ik. (ik heb trouwens geen fiets.)
  Ik zelf kom niet vaak in Sint-Niklaas, en ga ik er dan toch eens naar toe(Waasland Shopping Center of zo), dan neem ik de bus.
  Groeten,
  Patje

Geef een reactie