Zoek

Dendermondse Rugbyclub: toptornooi sluit topjaar af

Sint-Gillis – “Dit is een sleuteljaar voor ons”, zegt Kris Van Damme van de Dendermondse Rugbyclub. Hij heeft het over het jaarlijkse rugbytornooi dat zijn club organiseert. Op het moment dat hij die woorden uitsprak, wist hij zelfs nog niet over de driedubbele titel dat de damesploeg zou behalen.

De Beker van Vlaanderen, de Beker van België en bovendien nog eens landskampioen: de Gazellen van de Dendermondse Rugbyclub hebben een super-seizoen achter de rug. Afgelopen zaterdag nam de Dendermondse vrouwenploeg het op tegen de Brussels Barbarians in de finale van de competite.

Achtereenvolgens Lotte Beckers, Katrien Lemahieu en Digna Marchau zorgden in de eerste helft van de wedstrijd al voor 12 punten. De barbaren uit de hoofdstad hadden op dat moment nog maar een “5” op het scorebord weten zetten. In de tweede helft waren het Tina Staelens, nogmaals Digna Marchau en Katrien Lemahieu en tenslotte kapitein Nele Van Hove die het Dendermondse resultaat tot 31 verhoogden. De tegenstandster bleven steken op 10 punten. Met de driedubbele titel werden trainers Paul Vande Putte en Louis Colman beloond voor hun werkjaar.

Nog geen rust

“Professioneler én groter dan het ooit geweest is. Het grootste “10-a-side” tornooi in Europa, en dat in klein Sint-Gillis.” Zo omschrijft de club zelf het tornooi van 26 en 27 mei waar de landskampioenes alweer het beste van zichzelf zullen geven in een bont en internationaal gezelschap.

Lees het volledige programma van en meer informatie over het tornooi.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie