N-VA doet beklag over station Schoonaarde

Dendermonde – N-VA Oost-Vlaanderen maakt van een vlotter treinverkeer in de provincie een strijdpunt bij de komende verkiezingen. Openbaar vervoer met de trein kan een alternatief zijn, maar dat is volgens Sarah Smeyers van de N-VA momenteel niet. De partij rekent bij de concrete pijnpunten het station in Schoonaarde. “In het station, dat in de eigen NMBS-ranglijst van 2005 onderaan bengelde qua comfort, zijn de werken na twee en een half jaar nog steeds niet aangevat. De NMBS moet dringend investeren in meer comfort voor de reizigers. Enkel zo kan de trein een aantrekkelijk alternatief vormen”, aldus Smeyers.

Ook de treinverbindingen naar Brussel zijn volgens de N-VA niet ideaal. “Sinds de nieuwe treinregeling zijn de treinverbindingen vanuit de regio Waas en Dender naar Brussel er nog op achteruit gegaan. Maar ook vanuit het Zuiden van de provincie, onder meer in Zottegem en Ninove is er al lang vraag naar meer treinverbindingen met Aalst en Brussel en kortere wachttijden. Extra treinen en betere aansluitingen zijn een prioriteit als alternatief voor de dagelijkse files op de autosnelwegen naar Brussel”, aldus Sarah Smeyers in een persmededeling. De N-VA wil ook aandacht voor het gebrek aan fietsstallingen en parkeerplaatsen aan sommige stations. “Verder dringen wij aan op de realisatie van het Gewestelijk Expresnet (GEN) rond Brussel. Dit zou voor het woon-werkverkeer vanuit Aalst, Dendermonde, Denderleeuw, Geraardsbergen en Zottegem een grote stap voorwaarts betekenen”, aldus Sarah Smeyers van de N-VA.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een reactie