Zoeken

Vlaams Belang protesteert

Dendermonde – Vlaams Belang neemt het niet dat ABVV en ACV leden uitsluit omdat ze bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen opkwamen voor de partij. Voor Dendermonde gaat het volgens lokaal afdelingsvoorzitter Barbara Pas om 10 personen.

Het ABVV liet in januari al in een persmededeling weten dat Vlaams Belangkandidaten uitgesloten worden op basis van hun statuten. Die stellen onder andere dat “het lidmaatschap van het ABVV onverenigbaar [is] met het militeren voor of de toetreding tot extreem rechtse partijen of bewegingen.”

Het Vlaams Belang pikt dit niet en spreekt over een “brutale uitsluiting” die ze “onaanvaardbaar” noemt. De partij zal op 28 mei -zeker niet toevallig op twee weken van de federale verkiezingen- protesteren aan de Dendermondse vestiging van het ACV aan de Oude Vest.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

5 reacties

  1. Laat VB maar doen, daar leven ze van, protesteren… iets opbouwend zijn ze in hun hele carrière van de partij nog niet in geslaagd…
    Zij sluiten mensen gewoon uit omwille van hun kleur, maar zij die niet passen in ngelijk welke mensenmaatschappij omwille van hun hatelijke overtuiging moeten volgens hen wel overal hun zegje kunnen doen… vrije meningsuiting, weet je wel…

  2. Ik heb er nog nooit van vernomen dat VB mensen uitsluit omwille van de huidskelur. Mensen uitsluiten om de private politieke overtuiging is evenwel discriminatie, hetgeen bij wet verboden is. ABW en ACV overtreden hiermee dus de wet. Punt !

  3. OE?! VB is toch tegen de vakbond??
    Waarom moeten ze er dan lid van zijn?
    De vakbonden hebben hun een dienst bewezen, VB kandidaten hoeven nu niet meer naar de bank om hun maandelijkse betaling te anuleren…

Geef een reactie