Zoek

Dendermondse sporters gehuldigd

Dendermonde – De Dendermondse sportraad huldigde gisteren alle sportkampioenen uit onze stad. Daarnaast werden AC Denderland, Turnclub GymMax, François De Proft, Egon Van Der Straeten en Silke Vanparrijs beloond voor een sportief topjaar.

Niet minder dan 102 individuele sporters en 13 clubs uit onze stad vielen in het seizoen 2006-2007 in de prijzen. Sommigen haalden hun medaille tijdens provinciale wedstrijden, anderen wisten internationaal hun mannetje te staan. De lijst is gevarieerd en bevat onder andere wielrenners, lopers, voetballers en krachtbalspelers, Belgische kampioenen en recordhouders, jonge kinderen en senioren. Stuk voor stuk kregen ze uit handen van de Dendermondse sportraad een beker en welgemeende felicitaties.

Sportlaureaten

Atletiekclub AC Denderland werd bekroond als laureaat in de categorie recreatieclub. De club heeft enkele topatleten op zijn ledenlijst staan, maar is vooral bekend van het immens populaire ‘Start to Run’. Als competitieclub viel Turnclub GymMAX in de prijzen. 150 van hun 800 leden, begeleid door 5 professionele trainer, draaien niet zonder succes mee op competiteniveau. Dat de leden van deze club heel wat in hun mars hebben, viel tijdens het sportgala te zien tijdens de demonstraties.

De Dendermondse sportman en sportvrouw van het jaar zijn Egon Van Der Straeten en Silke Vanparrijs. De eerste, lid van de Antwerpse club Brabo, is een zwemmer die vooral uitblinkt in de aartsmoeilijke vlinderslag. De tweede haalde, naast een reeks andere prijzen, de derde plaats op het wereldkampioenschap rope skipping in Canada. Zij is lid van Siluskip in Zele.

De sportlaureaat in de categorie sportverdienste is François De Proft. Die is niet alleen een van de drijvende krachten achter Tafeltennis Teneramonda, maar bovendien fanatiek wandelaar bij wandelclub Zilverdistel. Niet minder dan 18 maal heeft deze man de Dodentocht al uitgestapt.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie