Zoek

Meer letselongevallen met vrachtwagens

Dendermonde – De lokale politie wil het aantal letselongevallen verminderen. “In tegenstelling tot de dalende tendens op nationaal vlak wat letselongevallen met doden en zwaargewonden betreft, zien we deze tendens wat betreft letselongevallen met betrokkenheid van vrachtwagens niet. Integendeel, er is zelfs sprake van een verhoging”, laat Katleen Bombeke, woordvoerder van de lokale politie, weten. Op vraag van de Minister van Mobiliteit zal de politie het aantal controles op de veiligheid van het goederen- en personenvervoer daarom opdrijven. “In uitvoering van het huidige verkeersactieplan besteedt de lokale politie van Dendermonde echter al langer aandacht aan de controle van federale verkeersprioriteiten zoals zwaar vervoer, gordel, alcohol en drugs in het verkeer”, zegt Bombeke.

In 2006 waren in de Dendermondse politiezone bij 13 procent van de ongevallen met letsels vrachtwagens betrokken. Katleen Bombeke: “Zo vonden op de Mechelsesteenweg bijvoorbeeld 13 ongevallen, waarvan 4 letselongevallen, met betrokkenheid van een vrachtauto plaats. Op de N41 waren dat er 7, waarvan 4 letselongevallen, en op de Martelarenlaan waren dat er 6, waarvan 1 letselongeval. Vorig jaar vonden 20 gerichte controles plaats en werden ongeveer 377 vrachtwagens aan een controle onderworpen. In 99 gevallen werd een proces-verbaal opgesteld.” De lokale politie van Dendermonde kondigt nog meer controles aan.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie