Zoeken

Joeri na een jaar terug in Peru

NinosdelaLuna

Joeri De Munck, bezieler van het Dendermondse Ninos de la Luna, is in Peru. Hij bezoekt er het educatief project dat Ninos de la Luna steunt. Hij was al eerder in Peru en keert nu terug naar de plaats waar hij in het kader van een schoolstage al actief was.

“Het is onmogelijk het gevoel te beschrijven dat ik had toen ik terug ‘thuis’ kwam. Ik wou er direct invliegen, maar werd al zeer snel geconfronteerd met de Peruaanse levensstijl. Die mij vertelde: ‘rustig Joeri, alles op zijn tijd’. Maar uitstel is geen afstel. Na een paar dagen is het mij gelukt om met de kinderen waar ik vorig jaar mee heb gewerkt te ontmoeten. Tot mijn grote verbazing wisten de kinderen mijn naam nog. Ze moesten wel eerst eens goed kijken, maar eenmaal alle twijfel weggenomen was, kwamen ze naar mij toe gerend en kreeg ik een dikke knuffel. De kleine Jessica vloog mij rond de nek en gaf mij een dikke knuffel: “ik heb u hard gemist “proffe”, je bent eindelijk teruggekomen.” Het verbaasde mij dat een meisje van 6 jaar mij nog zo goed herkende. “Jij hebt mij vorig jaar een boekje en een potlood gegeven”. Deze woorden en knuffel betekenen zoveel. De kleine twijfels die er waren over het nut van vrijwilligerswerk waren volledig weg. Het is nu pas dat ik besef dat wij deze kinderen mogelijkheden kunnen geven, die ze soms nooit zullen hebben en dit sterkt mij nog veel meer in dit werk.”

Bekijk hier een pak foto’s.

Klik hier voor de nieuwsbrief (pdf-document; 160 kB)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie