Zoeken

Dendermondse kandidaten op YouTube

Dendermonde – Morgen trekken we met zijn allen weer naar de stembus om een federaal parlement te kiezen. De collega’s van de Gazet Van Antwerpen haalden enkele kandidaten voor de camera voor een kwis en zetten de resultaten op YouTube.

Hoe onze Dendermondse kandidaten scoren? Kijk zelf maar.

Leen Dierick – CD&V

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=BpIwqfKXdRA]

Barbara Pas – Vlaams Belang

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=cU1mrSuQ7pk]

Hilde Dierickx – Open VLD

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=T3N4A7jleo0]

Voor de volledigheid nog dit: de hoofdstad van Waals Brabant is Waver, de KINT is een afkorting van Koninklijk Instituut voor het Duurzame Beheer van de Natuurlijke Rijkdommen en de Bevordering van Schone Technologie, Gisèle Mandaila Malamba is de staatssecretaris voor het Gezin en Personen met een handicap , er leven een dikke 70.000 Duitstaligen in ons land, en een priorpostzegel kost 52 cent.

Prins Filip kreeg na Elisabeth en Gabriël nog een tweede zoon die Emmanuel is genoemd, en het Belgisch volkslied begint met “O dierbaar België, O heilig land der vaad’ren, onze ziel en ons hart zijn u gewijd.”

Koning Boudewijn stierf in 1993, en de federale minister bevoegd voor landbouw is mevrouw Sabine Laruelle.

Ook Bart Van Malderen vinden we terug op YouTube, al is het niet in een kwis. Van de andere kandidaten uit onze stad -Gino Bertin, Rudy De Brandt en Stefaan Van Gucht- vonden we geen filmpjes, maar je mag in de reacties gerust aanvullen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

4 reacties

  1. Tja, de vragen verschillen van persoon tot persoon. Als ik alle vragen bekijk had ik bij de vragenreeks van Leen Dierick ook de slechtste score gehaald. Men had beter iedereen dezelfde vragen gegeven, dan kon men vergelijken.

  2. hoofdstad van Waals-Brabant? Wallonië… (dat dacht ik toch te verstaan), die staatssecretaris is die mevrouw Malamba die steeds in het nieuws komt omdat ze federaal werkt en geen jota Nederlands spreekt of verstaat (als politieker moet je dat wel weten, zelfs ik wist dat…) hoeveel dat een prior-zegel kost weet toch elke mens die af en toe wat brieven stuurt ook? tja…

  3. Daar is nu toch geen goedpraten aan? En dat bestuurt onze stad! Proficiat! Of die vragen nu verschillen van pesoon tot persoon of niet? De hoofdstad van Vlaams-Brabant niet weten is een serieuze blunder voor een politica die een zitje in Brussel krijgt!
    Neem daarbij dan nog Hilde Dierickx, die kandidaat burgemeester van de stad was! Het Belgisch Volkslied????? De Vlaamse Leeuw ja! En toch wil ze van het VB niet weten!(???)

Geef een reactie