Zoek

Toch geen parkeerkaart voor zorgverstrekkers

Dendermonde – Het schepencollege beslist geen parkeerkaarten in te voeren voor bepaalde doelgroepen, zoals zorgverstrekkers. Als alternatief wil het college zogenaamde PEP-meters promoten. “PEP” staat voor Persoonlijke Elektronische Parkeermeter en is een elektronische herlaadbare parkeerkaart. Het was vooral Hilde Dierickx, gemeenteraadslid voor Open-VLD, die voor een parkeerkaart voor zorgverstrekkers (dokters, verpleegsters…) pleitte op de gemeenteraad. De PEP-meters zijn in Dierickx’ ogen geen alternatief. “Er werden slechts twee meters verkocht op een kleine twee jaar tijd”, zei de liberale politica op de gemeenteraad van 28 februari nog.

Verder wil het stadsbestuur het parkeerplan hier en daar lichtjes aanpassen. De as Begijnhoflaan-Zuidlaan zou, eens de stationsparking er is, worden omgevormd naar blauwe zone. Dat wil zeggen dat er gratis, maar met parkeerschijf, geparkeerd mag worden. De bewoners hebben dan recht op een bewonerskaart.

Tot slot wil het college werken aan een toekomstvisie voor het parkeerbeleid waarin ook een oplossing gezocht wordt voor de deelgemeenten.

Zie ook ons bericht van 31 januari: Eindelijk parkeerkaart voor zorgverstrekkers?

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie