Zoek

Vlaamse steun voor Dendermondse fietspaden

Dendermonde – Burgemeester Piet Buyse en schepen van openbare werken (en kersvers Kamerlid) Leen Dierick zijn vorige week naar Kris Peeters getrokken. Op dat moment was die nog Vlaams minister van openbare werken. De Dendermondse delegatie kaartte verschillende dossiers aan die het stadsbestuur nauw aan het hart liggen: de doortrekking van de N41, nieuwe fietspaden die de stad toegankelijk moeten maken en de rioleringswerken in Mespelare.

De burgemeester en eerste schepen kregen te horen dat de doortrekking van de N41 richting Aalst nog steeds op het investeringsprogramma staat. Bovendien engageert minister (nu minister-president) Peeters zich om duidelijkheid in de zaak te brengen. Ook voor Mespelare is er goed nieuws: de collectorwerken zijn opgenomen in het investeringsprogramma 2009-2013.

Fietspaden

Fietspaden van buiten het centrum naar de stad zijn al lang een wens van burgemeester Buyse. “De bedoeling is dat fietsers, en dan vooral schoolgaande fietsers, op een veilige manier naar Dendermonde kunnen koen”, zei hij nog tijdens een interview in oktober aan de redactie van Editie. Nu blijkt dat de Vlaamse overheid voor heel wat dossiers (de Zogsebaan en Hamsesteenweg in Grembergen, de Steenweg van Aalst in Appels en Ouburg in Oudegem) een subsidie van 100% of 80% wil uittrekken. Tenminste, als de werken aan de fietspaden samenvallen met de rioleringswerken. Werken laten samenvallen, waardoor de hinder voor omwonenden en doorgaand verkeer minimaal blijft, is iets waar dit stadsbestuur steeds naar streeft.

“Het was een constructieve bijeenkomst met heel wat goed nieuws voor Dendermonde”, aldus Buyse. “De kabinetsmedewerkers van minister Peeters hebben ons verzekerd dat zij de besluitvorming zouden inleiden bij de nieuwe Vlaamse minister voor openbare werken.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie