Search

De comeback van de Vierzusterstedentocht

Dendermonde – De Vierzusterstedentocht is op zaterdag 25 augustus aan zijn 45ste editie toe. “Het zag er even naar uit dat de Vierzustersteden een stille dood was gestorven nadat in 2006 de organisatie niet doorging”, aldus Erik Reynaerts. In augustus vorig jaar besloten Jern Vermeiren (Studentenclub Scaldis) en Erik Reynaerts (Jeugdhuis Zenith) dat deze “wielerklassieker” niet verloren mocht gaan. De tijd om nog een editie in elkaar te boksen, was echter te kort. Zij verzamelden een aantal mensen om de Vierzustersteden in 2007 een nieuw elan te geven. Ook enkele leidsters van Chiro Kreale werden bij het initiatief betrokken.

“De bedoeling van de Vierzustersteden is om zo origineel mogelijk verkleed en onder begeleiding een fietstocht van zo’n 35 km te maken”, legt Erik Reynaerts uit. Deze tocht brengt de deelnemers langs een viertal gemeenten. Onderweg is er ruimschoots de tijd om even te verpozen. De organisatoren zorgen onderweg voor een hapje en een drankje. De eindstreep bevindt zich aan het Olympos, waar op dat moment een grote openluchthappening plaatsvindt.

De Vierzustersteden is geen wedstrijd pur sang, maar een namiddag grappen en grollen. Aan het einde staat wel een spurt op het programma. De vroegere bergprijs, die je kon behalen als je eerst bovenaan een viaduct was, wordt vervangen door de kassei-prijs. Verder hebben de organisatoren prijzen voor de origineelst verklede, de meest sexy, de grootste pechvogel, de grootste aanwezige vereniging, enzovoort.

Deelnemen kost 7 euro voor studenten en leden van jeugdhuis Zenith. Alle andere deelnemers betalen 10 euro. In ruil krijg je een aantal consumpties (start, alle stopplaatsen en einde) en boterhammen. De karavaan wordt begeleid door motards en… een ziekenwagen.

Inschrijven kan op zaterdag 25 augustus vanaf 13 uur in café St Joris aan de Grote Markt. De start vindt plaats om 14 uur en wordt gegeven door Marc Stassijns, de eerste organisator en tevens voormalig VRT-journalist.

Meer informatie: 0475 47 11 86.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie