Zoek

Tweede actie gordeldracht in Dendermonde

Dendermonde/Grembergen – De lokale politie van Dendermonde hield gisteren -maandag 20 augustus- 115 auto’s tegen. De reden? De bestuurder had zijn of haar veiligheidsgordel niet aan.

In totaal telde de politie in die 115 auto’s 154 personen zonder de wettelijk verplichte gordel. Met instemming van het parket moesten de overtreders deze keer geen boete betalen. Tenminste, als ze in de tuimelwagen van de politie gingen zitten om aan de lijve te ondervinden wat het nut van een gordel is, of als ze de educatieve film bekeken. Vijf mensen verkozen toch de boete. Kinderen die veilig vastgeklikt waren kregen een Gordeldiertje cadeau.

De actie, in de voormiddag aan het kerkplein in Grembergen en in de namiddag op de Bruynkaai in Dendermonde, is de tweede al deze zomer en kadert in het actieplan verkeersveiligheid. Daarin staat onder andere dat het aantal letselongevallen moet dalen. “De gordel biedt de beste bescherming bij een ongeval”, laat de lokale politie van Dendermonde weten. “Het dragen van de gordel is de goedkoopste maatregel om het aantal verkeersslachtoffers te doen dalen. Het dragen van de gordel vermindert het risico op overlijden met ongeveer 20%. Van de 100 doden zouden er dus nog 20 in leven zijn indien ze de gordel hadden gedragen.” Cijfers om even bij stil te staan.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie