Zoeken

Gewijzigde verkeerssituatie moet “het verkeer in Dendermonde alweer een beetje veiliger” maken

Dendermonde – De meningen en standpunten omtrent het invoeren van een ‘zone 50’ op de Noordlaan zijn nogal verschillend. Schepen van Mobiliteit Bart Van Malderen licht vandaag de beslissing van de gemeenteraad in een persmededeling toe. “Vorige week hebben de diensten van het Gewest de verkeersborden ‘70km/u’ weggehaald. Hiermee wordt een beslissing die op 16 mei 2007 door de gemeenteraad werd goedgekeurd uitgevoerd. De vraag van de stad Dendermonde aan het Gewest kwam er met de bedoeling de wirwar aan verkeersborden te verminderen”, aldus Bart Van Malderen.

“Het opzet is niet om mensen te beboeten, wel de verkeerssituatie te vereenvoudigen en dus veiliger te maken” zegt schepen Van Malderen. “Op de Noordlaan geldt nu een zone 50 met een variabele zone 30 aan de schoolomgeving. De stad heeft in samenspraak met de politie borden geplaatst om chauffeurs te informeren over de gewijzigde verkeerssituatie. Verder zullen er ook wagentjes geplaatst worden die een lachende ‘smiley’ tonen wanneer de bestuurders hun rijsnelheid correct aanpassen.”

De schepen van mobiliteit hoopt dat op deze manier de gewijzigde verkeerssituatie vlot kan ingevoerd worden en het verkeer in Dendermonde alweer een beetje veiliger wordt.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie