Zoek

Dendermondse sporters op een haar na Belgisch Kampioen ploegentriatlon

Dendermonde – Het voorbije weekend nam een Dendermondse delegatie deel aan het Belgisch Kampioenschap ploegentriatlon in het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas. “We stelden een tijdelijk team van Dendermondenaren samen met Stijn en Stefaan Veldeman, Hans Moonen en mezelf”, zegt triatleet Tomas Mannaert . “We werden vijfde op slechts 42 seconden van de winnaars en op 20 seconden van de bronzen medaille.”

“Na een iets trager zwemnummer mochten we ons uitleven op de fiets. We gingen als gekken tekeer en haalden een gemiddelde van 43 kilometer per uur. Spijtig dat we even moesten stoppen voor een afgelopen ketting. Het kostte ons een plaats op het erepodium.

Het was de bedoeling dat de broertjes Veldeman zich tijdens het fietsen zouden sparen omdat ze een sterk loopnummer in de benen hebben. Alles samen goed voor de vijfde plaats en dus net buiten de prijzen. Spijtig als je bedenkt dat we in een mindere wave moesten starten met enkel vrouwenteams waardoor we geen mikpunt hadden. We keerden huiswaarts met een wrang gevoel. We hadden de Belgische titel kunnen pakken en al de topteams kunnen verslaan… maar dat is sport.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie