Zoek

Studenten mengen zich in rivaliteit met Aalst

Dendermonde/Aalst – De Dendermondse studentenclub Scaldis heeft zich dit weekend in de strijd gegooid met de Aalstenaars. Dirk Martens, die prijkt op de Aalsterse Grote Markt, werd namelijk door de studenten tot Dendermondenaar gedoopt. “Toen de datum van de nieuwe Rosbeiaardommegang bekend werd ontstond bij de studentenclub het idee om dit bekend te maken aan de Aalstenaars”, legt Scaldiswoordvoerder Jern Vermeiren uit. “We willen Dirk Martens voor eens en voor altijd inlijven als Dendermondenaar en hoe kan dit beter gebeuren dan door hem lid te maken van de enige nog bestaande Dendermondse studentenclub: HSC Scaldis.”
Dit weekend voerden enkele leden van Scaldis de daad bij het woord. Het standbeeld kreeg een op maat gemaakt studentenlint aangemeten en werd getooid in de Dendermondse vlag. Dirk Martens verspreidt voortaan ook de datum van de ommegang.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Vind het maar belachelijk, de Aalstenaars zijn diegene die jaloers op ons zijn geweest en zich bezighielden met grappen uit te halen ed. naar Dendermonde, ’t zijn dan ook carnavalisten eh. Was blij dat Dendermonde daar niet meteen aan meedeed en dat het zo wat aan het uitsterven is, een ludiek ding is één ding. Maar laat ons niet vergeten dat Aalst ooit ons Ros wou komen pikken… Laat ons toch niet verlagen naar een Aalsters niveau…

Geef een reactie