Zoeken

Leerlingen Zwijveke stappen op met vredesparaplu’s

Dendermonde – De Europese Dag van de Talen op 26 september en de start van de Vlaamse Vredesweek inspireerde de middenschool Zwijveke om vorige vrijdag met een originele lesdag uit te pakken. De school kreeg afgelopen vrijdag ook het label “School Zonder Racisme”.

De 150 leerlingen van de middenschool werkten op vrijdag 28 september in alle lessen op één of andere manier rond talen of vrede. Hoogtepunt van de dag was de optocht van de spoorwegviaduct naar het Heldenplein. De leerlingen hadden voor de gelegenheid een paraplu bij. Deze paraplu’s waren versierd met vredesboodschappen en ze moesten de bescherming symboliseren die iedereen, maar vooral vluchtelingen in ons land verdienen.

Het ging zeker niet om een ver-van-mijn-bed-show. In middenschool Zwijveke zitten een aantal leerlingen die nog niet zo lang in België zijn en die dus uit de eerste hand hun klasgenoten konden inlichten over de benarde situaties die ze zelf meemaakten. “Dat onze leerlingen het voor de zwaksten en de meest kwetsbare onder hen willen opnemen, stemt mij gelukkig”, stelt directeur Nick Van kerckhoven. “Kleine acties zoals deze helpen zeker en vast.” De directeur was dan ook heel tevreden dat de school op het eind van de dag het label “School Zonder Racisme” in ontvangst mocht nemen.

www.zwijveke.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie