Zoek

Tentoonstelling “Schenking Monika Lenssens”

Dendermonde – In het Zwijvekemuseum loopt een mooie overzichtstentoonstelling van het werk van Monika Lenssens. Vorig jaar besliste deze Dendermondse schilderes een zeventigtal werken aan de stad te schenken. Schepen van cultuur Marius Meremans nam bij de opening van de tentoonstelling dan ook uitgebreid de tijd om haar te danken voor die gift.

De werken van Monika Lenssens, die lange tijd aan het hoofd stond van de Dendermondse kunstacademie, zullen verspreid worden over verschillende openbare gebouwen in de stad “zodat alle Dendermondenaren ze kunnen bewonderen”, aldus de schepen. Paul Vermeir, echtgenoot van Monika Lenssens en zelf ook schilder, herinnert zich nog wat er in Knokke gebeurde toen die kustgemeente iets soortgelijks deed met de werken van zijn vrouw. “Elke keer als de werken weggehaald werden”, zo vertelt hij, “was er ruzie. De mensen geraakten er zo aan gehecht!”

Monika Lenssens en schepen van cultuur Marius Meremans

De tentoonstelling met een selectie uit de schenking loop nog tot 31 oktober in het Zwijvekemuseum (Nijverheidsstraat 1, Dendermonde). Gratis te bezoeken van maandag to vrijdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur. Zondag van 14 tot 18 uur. Zaterdag gesloten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie