Zoek

Leen Roels grijpt kijkers naar de keel

Dendermonde – Een uitverkocht CC Belgica werd afgelopen donderdag naar de keel gegrepen door Leen Roels, die onder de vleugels van TG Ceremonia haar eigen werk “Allez George” kwam vertolken.

Een tafel, een paar stoelen , wat kunstbloemen… meer heeft Leen Roels niet nodig om samen met Peter Seynaeve op een gedurfde manier een verrassend gevoelig verhaal te vertellen.

Wat vonden wij van “Allez George”?

Leen Roels (1983) is afkomstig uit Appels. Ze studeerde in 2005 met grootste onderscheiding af als ‘Meester in de Dramatische Kunst’ aan het Concervatorium in Gent. Leen is een echt theaterbeest. Ze schrijft, acteert en regisseert. Leen is amper vierentwintig en ze heeft al een mooi palmares samengesprokkeld.

Afgelopen donderdag liep CC Belgica dus vol voor ‘Allez George’, een hartverscheurende vertelling van George en Linda. Ooit waren ze een koppel en zouden samen gebleven zijn, was het niet van dat wreed accident. Zo blijft den enen achter en den andere wordt gemist. Ooit heeft George een kasseisteen door haar raam gegooid, op slag werd Linda verliefd. De zware steen koestert ze nog telkens hij bij haar op bezoek komt. Maar waarom zit ze soms zo hard te roepen en wat is dat voor een bizarre relatie? Je stelt zich als kijker vragen en die grijpen je naar de keel.

Samen met Peter Seynaeve geeft Leen Roels gestalte aan dit opmerkelijk koppel met hun eigenzinnige verhaal.
Op het eind wordt alles duidelijk en ben je als kijker verbaasd dat zo een jonge vrouw deze formidabele dialoog geschreven heeft en zelf op de planken brengt.

Wie de voorstelling gemist heeft kan nog tot december terecht in verschillende anderere culturele centra. Binnenkort laten we Leen Roels zelf aan het woord…

Wat vond u van “Allez George”?

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

2 Responses

  1. Inderdaad een schitterende voorstelling.
    Ondertussen blijkt dat CC Belgica aan een fantastisch seizoen bezig is, want na Leen Roels was het de beurt aan Lais om te schitteren in de Grote Kerk, op op zaterdagavond kwam Titi Robin iedereen van zijn stoel spelen met zijn bouzouki.

  2. Ik ben ook die mening toegedaan! Een sterk seizoen dit jaar in CC Belgica. Hopelijk zijn ze nu echt gelanceerd en gaan ze op dit elan verder in de toekomst.

Geef een reactie