Zoeken

Aloha uit Hawaï

Dendermonde – Onze stadsgenoot Tomas Mannaert neemt dit weekend deel aan de Iron Man in Hawaï. Hij mailde vandaag met een stand van zaken…

Aloha,
Ik ben goed aangekomen in Kona en heb al een eerste kennismaking met de omgeving en het parcour achter de rug. Mijn eerste indruk is positief, maar toch is het hier verraderlijk vooral de wind en de hoge temperatuur maken het hier zwaar. Ook de Pacific Ocean is woelig. Je zwemt er wel tussen de dolfijnen en reuzenschildpadden. Samen met mijn vriend Luc Smet werk ik hier de laatste trainingen af. Wat ik ervan moet verwachten, weet ik niet. Ik heb totaal geen zicht op de concurrentie.

Mijn voorbereiding is vlot verlopen, alleen Hoogveld K heeft gans de maand augustus op mijn maag gelegen. Mijn huis lag hier midden in het gebied en zou eventueel onteigend worden. Nu ik weet dat het zaakje niet door gaat omdat het economisch onhaalbaar is, kan ik terug goed slapen. Ik weet niet of dit gevolgen zal hebben, ik heb wel al mijn trainingen steeds correct afgewerkt. Het was dus eerder een mentale en psychische domper.

Ik voel er me wel klaar voor hoor! Ik heb er uiteindelijk heel hard voor gewerkt. Ook mijn familie en vrienden en sponsors steunden mij enorm. Ik voel me verplicht iets voor hen terug te doen. Vooral voor mijn dochtertje Margot en mijn zwangere vrouw, zij moesten me vaak missen omdat ik soms tot 25 uur per week trainde. Ik voelde mij hier soms schuldig om.

Het uiteindelijke resultaat zal afhangen van zoveel factoren en ik heb ook geen gekke ambitie. Ik wil de wedstrijd tot een goed einde brengen en mij volledig geven. Op de tweede plaats zal ik pas naar de klok kijken en naar het klassment. Het is tenslotte ook nog maar mijn eerste deelname.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie