Zoeken

Dendermondse carnavalisten ontwerpen affiche voor collega’s in Aalst

Dendermonde – Het schepencollege van Aalst is nog altijd op zoek naar een degelijk affiche-ontwerp om het carnaval 2008 te promoten. In het kader van een wedstrijd werden 23 inzendingen door het college afgekeurd. Nochtans zou de gelukkige winnaar 1.000 euro en eeuwige roem krijgen. Het bericht inspireerde de Dendermondse carnavalisten van Centrum België om zélf een ontwerp te maken.

“Wij vernamen met ontstentenis het euvel in verband met de affiche voor de 80ste vastelauvedviering in het naburige Aalst. Goedhartig als de Dendermondenaar is, werd nog deze nacht in actie geschoten en werden alle maatregelen getroffen om het probleem op te lossen. Stel je voor dat de tachtigste editie van Oilsjt carnaval, die volgens burgemeester Ilse Uyttersprot “met de nodige grandeur” moet plaatsvinden, in het gedrang zou komen doordat er niet voldoende promotie kan gemaakt worden”, aldus Jempi, Gontran, Albert en Stefan van carnavalvereniging Centrum België (met zetel in Dendermonde).

“Wij zijn ervan overtuigd dat ons ontwerp onmiddellijk in de smaak van de ‘jury’ zal vallen. Wij schonken de nodige aandacht aan de ‘ajuin’, die toch wel als hoofdkenmerk van de Aalstenaars dient behouden te blijven. Wij vonden niet onmiddellijk andere items over Aalst die aan bod dienden te komen. De historiek om de carnavalsaffiches van Aalst leert ons trouwens dat de ‘ajuin’ steeds een belangrijke plaats kreeg op elk ontwerp… Tja, waar kunnen ze het daar anders ook over hebben? Wij hopen hiermede Oilsjt uit zijn lijden te hebben verlost.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie