Zoek

Behekst circus in Oudegem

Oudegem – Ongeveer honderd jaar geleden was er in Oudegem hoog bezoek van “Circus Palazzo”. Toen de tent afgeladen vol zat met toeschouwers was er echter geen spoor van de eigenaars en artiesten. Het mysterie werd toegeschreven aan heksen, maar een bewijs werd daar nooit van gevonden. Komende vrijdag, 2 november, zal de Oudegemse jeugd het mysterie proberen ontrafelen tijdens de jaarlijkse heksentocht.

Voor de organisatie van deze 11e heksentocht slaan JH Move en de Scouts uit Oudegem de handen in elkaar. Deze samenwerking blijkt een echte succesformule. “Omdat we dit samen met het jeudhuis doen, leren onze jins veel andere mensen kennen”, zegt Wim Moens van de scouts. “Het is vooral leuk om oude movemakkers terug te zien en zo onze grijze herinneringen weer samen kleur te geven”, vertelt trouwe deelnemer Steven Roels. “Bij de organisatie komt heel wat werk kijken, het is ieder jaar bijleren en sleutelen aan de tocht. Het is bijzonder leuk om het te zien evolueren”, vult Tim De Pus van JH Move aan.

De Oudegemse jeugd en zelfs de ouderen hebben alvast vrijdag een goede reden om eens niet voor de tv te zitten. De inschrijvingen starten om 19.30u op het scoutsplein en de aankomst zal traditioneel in Move plaats vinden. De deelnameprijs bedraagt € 1 voor kinderen en € 3 voor volwassenen. Ik heb me ook laten vertellen dat er onderweg verschillende jeneverstands zullen opgesteld staan.

11e Heksentocht Oudegem – 2/11/2008
Vertrek: Scoutsplein te Oudegem 19.30u
Aankomst: Jeugdhuis Move
Deelnameprijs: kinderen €1 – volwassenen €3

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie