“Speelplein De Glasbakken officieel open”

Grembergen – Op het basketplein aan de Sportveldstraat in Grembergen staat volgens Gino Bertin al “sinds jaar en dag een glascontainer in een hoekje.”

“Sinds kort staat er echter een tweede glascontainer op het plein. Deze keer staat hij bijna aan de lijnen van het basketterrein. Kwestie van op een veilige manier te kunnen spelen…”, aldus Gino Bertin in een persmededeling vandaag. “Waarom geen alternatieve afsluiting van hout of struiken met een aparte ingang zodanig dat de glasscherven niet over het plein slingeren? De poort van het speelplein wordt nu gevormd door twee glasbakken. Heel uitnodigend om te komen spelen! Toen het stadsbestuur in 2001 schepen Abbeloos aanstelde voor de herinrichting van het plein, op vraag van de omwoners, hadden we wel iets anders in gedachten. Of heeft die tweede glasbak misschien de functie van klimrek? Een opkuisactie van de kinderen uit de buurt in 2005 heeft duidelijk niet veel wakker geschud. Alleen een aantal boompjes werden in de lege putten geplant. Laten we het speelplein vanaf nu het Speelplein De Glasbakken noemen. Spelende kinderen en veiligheid zijn duidelijk geen prioriteit voor het huidige stadsbestuur.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Eén reactie

Geef een reactie