Filmavond voor het goede doel

Sint-Gillis – Op donderdag 8 november om 20 uur organiseert de lokale afdeling van Zonta International Club een fundraising in Cinema Albert aan de Sint-Gillislaan. In beide zalen wordt de film “Das Leben Der Anderen” vertoond. De film kreeg dit jaar een Oscar voor beste buitenlandse film. De opbrengst van deze avond gaat integraal naar een microkrediet aan het vrouwenhuis in Istalif (Afghanistan) en een gift aan het tehuis Sint-Vincentius aan de Leopoldlaan in Dendermonde. De organisatie hoopt 5.000 euro in te zamelen.

[youtube = “http://youtube.com/watch?v=KtvsufKtZhw”]

Zonta International groepeert wereldwijd beroepsactieve vrouwen die zich samen inzetten om het statuut van de vrouw te verbeteren. Zonta is een internationale, a-politieke vereniging van 1254 clubs, actief in 67 landen. Het verzamelen van fondsen gebeurt door het organiseren van speciale acties. De ingezamelde fondsen worden deels besteed aan lokale projecten, deels aan internationale initiatieven. De gekozen projecten bevorderen bij voorkeur het statuut van de vrouw.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord