Zoek

Niels Tas jongste gemeenteraadslid

Dendermonde – Niels Tas gaat in de Dendermondse gemeenteraad zetelen voor sp.a. Hij vervangt Karima Tahiri die om familiale en gezondheidsredenen afziet van haar mandaat. Tas, nog maar 24 jaar oud, zal meteen het jongste gemeenteraadslid van Dendermonde zijn.

“Eigenlijk is Herman Van Den Abbeele eerste opvolger”, vertelt het kersverse gemeenteraadslid. “Die had bij de vorige verkiezingen wel minder naamstemmen dan ik, maar stond hoger op de lijst en profiteerde dus meer van de lijststemmen.” Van Den Abbeele besliste gisteren, 5 november, om de jonge Tas voor te laten gaan.

Niels Tas, die als leerkracht aan de kost komt, is sinds een jaar voorzitter van de Dendermondse jeugdraad. Om in de gemeenteraad te kunnen zetelen, moet hij die functie nu laten vallen. “Het is met spijt in het hart”, vertelt hij, “maar de twee functies zijn niet combineerbaar omdat de jeugdraad advies moet geven aan de schepen van jeugd.” Wel blijft hij voorzitter van Animo Dendermonde, de jongerenafdeling van de sp.a.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

19 Responses

  1. Beste Niels, ik denk dat heel wat mensen jou in de toekomst al zien als hun nieuwe burgemeester / minister. Ik zou zeggen GO! for it. Gefeliciteerd met je benoeming.

    André

  2. Enige verjonging in de SPa-Spirit-fractie kan geen kwaad mij dunkt ! Geen kat die er aan twijfelt dat Niels garant zal staan voor een paar stevige en nieuwe impulsen. Eigen stijl ontwikkelen Niels, en je niet te veel de wet laten dicteren. Dat heeft in het verleden al voor veel te veel demotivatie gezorgd. Wel jammer dat het nu definitieve verdwijnen van Herman uit de Dendermondse politiek ons nu als een fait divers wordt gepresenteerd. Die kerel verdient veel en veel beter !

    Kris

Geef een reactie