Zoek

Grensrechter beslist krachtbaltopper Baasrode – Lissewege

Baasrode – Het opgekomen publiek zag krachtbalclub ’t Botterken dit weekend van bij de aanvang van de wedstrijd meteen druk zetten. De thuisploeg liet meteen blijken dat de leider in tweede nationale bij het krachtbal wel eens een heel zwaar dagje tegemoet ging. Lissewege kon aanklampen tot 5-4 tot een Baasroodse rugworp meteen een 7-4 op bord plaatste. Maar de West-Vlamingen waren niet erg onder de indruk en schakelden meteen ook een versnelling hoger.

Baasrode week heel even en zag de tegenstander meteen terugkeren tot 8-8, maar herstelde zich nog die eerste helft zodat men met een 10-9-voorsprong kon gaan rusten.

Net na de pauze brachten de bezoekers ook hun eerst aanval tot een succes (10-10). Beide ploegen hielden gelijke tred tot de grensrechter voor het oog van de supporters een vreemde beslissing nam. Baasrode werd een doelpunt ontzegd en het balvoordeel ging terug naar Lissewege. De thuisploeg knokte zich evenwel terug naar 17-17. Maar na een West-Vlaams doelpunt volgende een doelpunt van Baasrode dat alweer onterecht werd buiten gevlagd tot grote ontsteltenis van alle aanwezigen. Lissewege scoorde nadien aan de overzijde wel zodat het de eindfase in kon met een 17-19-voorsprong. Baasrode kon nog milderen tot 18-19 maar moest op de wijze de punten laten aan Lissewege. Een hele zuur smakende nederlaag voor ’t Botterken dat op een zucht strandde van een stunt.

Volgende week zaterdagavond moet Baasrode de verplaatsing maken naar Heist. Hopelijk kan Baasrode terug huiswaarts keren met de 4 punten zodat het in de subtop blijft hangen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie