Zoek

Nieuwe voetgangersbrug aan tijsluis

Dendermonde – Nog voor de eindejaarsperiode kan de voetgangersbrug over de tijsluis in gebruik worden genomen. Het brugje werd gemonteerd op de opwaartse hefdeur van de tijsluis. Het beweegt dus met de sluis mee als die open en dicht gaat. De brug, dicht bij de Dendermonding, verbindt de Nieuwe Tijsluis met de Sint-Onolfsdijk.

Wie ooit al de steile trap nam om daar de bestaande voetgangersbrug over de stuwarm te nemen, weet dat een gelijkgrondse oplossing meer dan welkom was. Fietsers, wandelaars en ook rolstoelgebruikers zullen veel makkelijker de overkant van de Dender kunnen bereiken.

Om fietsers te verlpichten af te stappen zijn op beide kanten van de voetbrug fietssluizen en slagbomen voorzien. Ook de brug zelf is volledig afgezet met leuningen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie