Nieuwe voetgangersbrug aan tijsluis

Dendermonde – Nog voor de eindejaarsperiode kan de voetgangersbrug over de tijsluis in gebruik worden genomen. Het brugje werd gemonteerd op de opwaartse hefdeur van de tijsluis. Het beweegt dus met de sluis mee als die open en dicht gaat. De brug, dicht bij de Dendermonding, verbindt de Nieuwe Tijsluis met de Sint-Onolfsdijk.

Wie ooit al de steile trap nam om daar de bestaande voetgangersbrug over de stuwarm te nemen, weet dat een gelijkgrondse oplossing meer dan welkom was. Fietsers, wandelaars en ook rolstoelgebruikers zullen veel makkelijker de overkant van de Dender kunnen bereiken.

Om fietsers te verlpichten af te stappen zijn op beide kanten van de voetbrug fietssluizen en slagbomen voorzien. Ook de brug zelf is volledig afgezet met leuningen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een reactie