Nieuwe voetgangersbrug aan tijsluis

Dendermonde – Nog voor de eindejaarsperiode kan de voetgangersbrug over de tijsluis in gebruik worden genomen. Het brugje werd gemonteerd op de opwaartse hefdeur van de tijsluis. Het beweegt dus met de sluis mee als die open en dicht gaat. De brug, dicht bij de Dendermonding, verbindt de Nieuwe Tijsluis met de Sint-Onolfsdijk.

Wie ooit al de steile trap nam om daar de bestaande voetgangersbrug over de stuwarm te nemen, weet dat een gelijkgrondse oplossing meer dan welkom was. Fietsers, wandelaars en ook rolstoelgebruikers zullen veel makkelijker de overkant van de Dender kunnen bereiken.

Om fietsers te verlpichten af te stappen zijn op beide kanten van de voetbrug fietssluizen en slagbomen voorzien. Ook de brug zelf is volledig afgezet met leuningen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord