Zoeken

Extra parking aan station Dendermonde

Dendermonde – Pendelaars die met hun wagen naar het station in Dendermonde komen, hebben sinds vandaag 140 extra parkeerplaatsen om uit te kiezen. Infrabel heeft de nieuwe plaatsen aangelegd waar vroeger de douaneloods stond. De NMBS-Holding investeerde er € 35.000 in.

Zoals Editie in oktober al meldde, voorziet Infrabel, die de infrastructuur van de Belgische spoorwegen beheert, een masterplan voor Dendermonde. Daarin niet alleen meer parking voor auto’s, maar ook extra fietsstallingen, verhoogde perrons, nieuwe luifels en een verbeterde toegankelijkheid van de perrons. De werken hiervoor starten ten vroegste begin 2010.

Aanpassing uurregeling

Niet alleen de stationsomgeving evolueert. Vanaf maandag verandert ook de uurregeling van de NMBS. De Dendermondse pendelaar merkt vooral dat er ’s avonds geen trein meer rijdt tussen Brussel Luxemburg / Schuman en Dendermonde. Al die reizigers moeten vanaf maandag weer overstappen. ’s Ochtends zal er wel nog een rechtstreekse verbinding zijn.

Wie maandag de trein neemt, kijkt er in elk geval best eens de nieuwe dienstregeling op na.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Olé Olé. De pendelaar naar Antwerpen is per dag een half uur meer kwijt door de nieuwe regelingen. De IR trein richting Mechelen doet plots 23 minuten over het traject, voorheen 18 en is nu bijna zo traag als de stoptrein.

    Op de eerste dag van de installatie van de parking hadden een aantal chauffeurs een pak pendelaars vastgezet. Grappig. De parking ziet er ook niet echt uit en waarom het terrein niet volledig asfalteren?

Geef een reactie