Zoek

Dendermonde steunt Music For Life (+ foto’s)

Sint-Gillis – Gisteren werd voor de benefietactie ‘Music For Life’ van VRT-radiozender Studio Brussel geld ingezameld in jeugdhuis Zenith. Het thema van de actie dit jaar is drinkbaar water in de hele wereld.

In het kader van ‘Music For Life’ organiseert Studio Brussel in heel Vlaanderen concerten en geldinzamelacties. In Zenith traden gisteren Janez Detd, Dela Vega en Flip Kowlier op. Burgemeester Piet Buyse werd door presentator Stijn Van de Voorde op het podium uitgenodigd om de actie af te trappen. De burgemeester bedankte de initiatiefnemers en hoopte dat Dendermonde flink in zijn geldbeugel zou tasten voor ‘Music For Life’.

Stijn Van de Voorde had bij de aanvang van de concerten nog een primeur. Hij maakte bekend dat als meer dan 1 miljoen euro wordt ingezameld de federale overheid het bedrag gaat verdubbelen.

Naast Piet Buyse waren ook schepenen Bart Van Malderen, Leen Dierick en Marius Meremans van de partij en staken ‘Music For Life’ op die manier een hart onder de riem. Samen met meer dan 300 andere bezoekers kregen zij een akoestische set van Janez Detd. voorgeschoteld. Frontman Nicolas Vanderveken en zijn band zijn pas terug van de Verenigde Staten en de jetlag en vermoeidheid speelden hen duidelijk parten. Na Janez Detd. volgde Dela Vega. Deze band maakt schitterende muziek en vooral hun radiohits werden door het publiek enthousiast onthaald. Voor het optreden van Flip Kowlier was het jeugdhuis al behoorlijk goed vol gelopen. Na afloop van de optredens volgde nog een stevige party in het jeugdhuis.

De actie in Dendermonde kreeg ook de steun en de medewerking van Rode Kruis Vlaanderen afdeling Dendermonde (foto). Ook medewerkers van jeugdhuis Zenith, Dendermonde Rockt en de buurtwerking staken gisterenavond een handje toe. Ondertussen maakte De Morgen bekend dat de actie al 562.143 euro opbracht.

Update: Meer dan 600 bezoekers woonden gisteren ‘Music For Life’ in Zenith bij. Hieronder enkele prachtige beelden van fotograaf Dorien Jacobs.

musicforlife6

musicforlife7

musicforlife8

musicforlife4

musicforlife5

musicforlife2

musicforlife1

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie