Zoek

€ 4320 voor ‘Jouw Gezondheid’

jouwgezondheid2

Dendermonde – Het benefietkerstconcert ‘Jouw Gezondheid’ ten voordele van het stamcellenonderzoek voor diabetes bracht tot nu toe al 4320 euro op.

Het concert werd georganiseerd door Bart Cool uit Appels en vond zaterdagavond plaats in de kapel van het Heilige-Maagdcollege. De opbrengst van dit project gaat integraal naar het stamcellenonderzoek van de KU Leuven. “Dit bedrag is nog maar een begin”, vertelt Bart Cool. “Dankzij een mooi sponsorcontract zal de rekening nog regelmatig aangedikt worden, er gebeuren nog dagelijks losse stortingen”.

jouwgezondheid1

Vooraleer het publiek in de uitverkochte kapel zaterdagavond kon genieten van een prachtig muzikaal spektakel, kwam Vlaams minister-president Kris Peeters de cheque met de voorlopige opbrengst overhandigen aan Professor Verfaille van de KU Leuven. “De komende jaren zullen we in het Vlaamse Parlement extra aandacht besteden aan dit onderzoek, ook initiatieven als deze van Bart Cool verdienen onze steun”, vertelde de minister-president in zijn toespraak. Bart Cool zelf was héél opgetogen met de komst van Kris Peeters: “Zijn aanwezigheid is voor mij een enorme erkenning voor al het werk dat ik hierin heb gestopt. Het is tevens een steun voor alle mensen die zich inzetten om er voor te zorgen dat een leven met diabetes leefbaar wordt.”

Na de protocolaire toespraken, was er zaterdag dan tijd voor muziek. Voice Male en Jeugdkoor JEKO uit Appels gaven het beste van zichzelf en zorgden voor een unieke muzikale avond van een uitzonderlijk niveau. De reacties achteraf waren één voor één positief. “Kwaliteit en plezier gingen op deze muzikale avond hand in hand, dit konden we enorm smaken”, vertelde Franny Janse, die speciaal uit Nederland was afgezakt voor dit concert. De combinatie tussen de speelse jeugd van JEKO en de dolle fratsen van de mannen van Voice Male viel duidelijk in de smaak van alle aanwezigen. Iedereen keerde tevreden terug en verlangt al naar een vervolg op dit project.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie