Zoek

Venetië door de ogen van grote auteurs

venetie

venetie Dendermonde – Het Davidsfonds Dendermonde nodigt je op dinsdag 22 januari om 20 uur uit voor een literaire ontdekkingsreis doorheen Venetië. In de bloemlezing “Venetië, een literaire reis” laat Leen Huet auteurs als George Sand, Marcel Proust, Lord Byron, Ernest Hemingway enzovoort aan het woord. Ze gaat op zoek naar getuigenissen over de stad uit vroegere periodes, toen die als republiek nog rijk en machtig was.

“Allemaal waren ze op een of andere manier onder de indruk van de schoonheid en de sfeer van deze stad”, zegt Leen Huet. “Ook Nederlandstalige auteurs hebben boeiende dingen geschreven over de Dogenstad. Denken we maar aan Felix Timmermans, Ernest Claes, Louis Couperus, Cees Nooteboom, Arthur Japin en Anton Van Wilderode.”

Leen Huet studeerde kunstgeschiedenis en wijsbegeerte aan de Universiteit van Leuven. Ze publiceerde zowel essays als fictie. Van haar hand verschenen o.a. “Belgisch Museumboek”, “Oude Meesteressen”, “Oud papier”, “De Kunstkamer”, “Mijn België”, “Almanak”, “De brieven van Rubens”

“Venetië, een literaire ontdekkingsreis” is een paspoort voor een onvergetelijke imaginaire reis. Leen Huet verrast en bekoort in deze lezing met zorgvuldig gekozen dia’s en met vele prachtige teksten die over Venetië geschreven zijn.

Deze activiteit vindt plaats in het stadhuis aan de Grote Markt in Dendermonde. De toegang bedraagt 5 euro voor niet-leden. De leden van het Davidsfonds Dendermonde betalen 3 euro, studenten 1 euro.

(c) foto’s Timothy Vermeir

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie