Zoek

De Bijenkorf telt recordaantal kleuters

kleuterklas

Sint-Gillis – Basisschool De Bijenkorf open op maandag 7 januari de Bumbaklas, een nieuwe zevende kleuterklas.

“Voor het eerst in de geschiedenis van Basisschool De Bijenkorf openen we een zevende
kleuterklas. Dankzij het toegenomen aantal kleuters vanaf september dienden we in allerijl een oplossing te zoeken voor een extra kleuterlokaal. Uiteindelijk werd geopteerd om een polyvalent paviljoen om te bouwen tot een moderne kleuterruimte. De bestaande ruimte werd heringedeeld met een nieuw sanitair gedeelte (op kleutermaat), de verwarming werd met zorg voor het milieu vernieuwd, evenals de vloerbekleding en aangepaste schilderwerken. Vandaag genieten reeds 18 peutertjes van dit kinderparadijs. Deze ruimte is klaar om de nieuwe instappertjes van dit schooljaar op te vangen”, laat directeur Peter Dumon weten.

De officiële opening van het klasje vindt plaats op donderdag 10 januari.

Update 2008 01 13. Bekijk hier de reportage op TV Oost.

[youtube = http://youtube.com/watch?v=mSlusUxLsGQ]

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

2 Responses

  1. Proficiat aan het hele team! Het mooiste bewijs dat er met hard werken heel wat kan gerealiseerd worden. De Bijenkorf is nog een school waar het kind nog echt centraal staat, met oog voor de omgeving (zie bijv. de kinderboerderij) en sociale structuren. Dankzij o.a. actieve ouderparticipatie via oudervereniging en vriendenkring voelen ook de ouders, de grootouders en de vrienden van de Bijenkorf zich echt thuis in deze school.

    Ook het imago van het GO!-onderwijs en het pedagogisch project spelen een belangrijke rol bij de verdere uitbouw van deze schitterende school.

  2. De Bijenkorf is inderdaad een school waar ik als ouder zeer graag mijn kinderen naartoe breng.
    Het is steeds met een gerust hart omdat ik weet dat in deze school niet alleen het strikte leerplan (van zowel kleuters als lln van de lagere school) een belangrijke plaats heeft, maar ook -en niet in het minst- de normen en waarden.
    En wie denkt dat men in deze maatschappij geen normen meer vindt, heeft zeker nog niet in De Bijenkorf geweest!
    “Doe zo voort!” zou ik zeggen tegen het schoolteam en aan al wie op één of andere wijze met deze prachtige, gezellige school verbonden is.

Geef een reactie