Zoek

Nieuwe website voor Dendermonde – vooruitblik

Dendermonde – De stad Dendermonde is toe aan een nieuwe website. Tijdens de gemeenteraad van oktober 2007 hoopte bevoegd schepen Leen Dierick nog “de website eind dit jaar te lanceren.” Ondertussen zijn we 2008, en blijft het wachten op de nieuwe dendermonde.be. De bestaande site mag dan wel een ‘runner-up‘ zijn, een upgrade dringt zich op.

Ook al is de nieuwe site nog niet officieel gelanceerd, toch lijkt het erop dat we elke Dendermondenaar al een ‘preview’ kunnen geven. LCP, het bedrijf dat de website aan het bouwen is, schermt zijn probeersels niet af. En dus vinden we op http://dendermonde.lcp.be al een vooruitblik.

dendermonde.lcp.be Het is duidelijk dat de website nog in volle aanbouw is. Vele subpagina’s zijn nog niet ingevuld. Mooi is in elk geval het interactieve stadsplan. Ook het digitaal loket oogt mooi, en we hopen van harte dat we nu definitief van de in te vullen Word-documenten af zijn. En eindelijk is er een zoekfunctie.

De lay-out van de site wordt voorlopig alleen in Internet Explorer correct weergegeven. In Firefox schuiven verschillende elementen over elkaar (zie afbeelding, klik voor groter). Hier is het hopen op beterschap.

Wat vind jij van de nieuwe site? Een pareltje? Kan beter? Reageer hieronder!

Naschrift (14/01, 19u45) In de loop van de namiddag heeft LCP de voorlopige pagina dendermonde.lcp.be verwijderd.  Het is weer wachten op de officiële lancering van de vernieuwde stadswebsite.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

9 reacties

 1. Jammer, het is een gemiste kans voor de vernieuwing van een stedelijke website dat de belangrijkste regels voor usability en toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden niet gevolgd worden… Nochtans zouden net stadssites het meest toegankelijk moeten zijn voor àlle inwoners…

 2. Vernieuwing drong zich inderdaad al enige tijd op. Het lijkt erop dat de site heel wat overzichtelijker wordt. Toch is het mijn’s inziens nog steeds geen grafische hoogvlieger. Nu het belangrijkste is dat hij overzichtelijk is en dat hij alle informatie bezit. Ook de nieuwspagina zou wat aantrekkelijker mogen. Daarvoor hebben we gelukkig deze en andere blogs.

 3. Is alleszins al een sterke verbetering, zitten wel nog wat inhoudelijke fouten in ook. Had wel liever gezien dat ze wat meer de kleuren van Dendermonde gebruikten zoals bv. http://dendermondecity.be/site/ Jammer dat het stadsbestuur geen interesse had in mijn site paar jaar geleden (nog voor er sprake was van een nieuwe website). En ook editie bracht geen geluk want terwijl ik voor hen een stadsblogsite aan het maken was “dumpten” ze me plots en gooiden ze deze online. En dan gebruikten ze nog mijn banner in het begin ook… Ochja, misschien dat ik er ooit nog de energie insteek om mijn project verder af te werken op mijn eentje dan…

 4. Ach, het is al langer bekend dat creatieven nooit sant zijn in ’t land van Dendermonde, je moet er eens op letten dat alle creatie uitbesteed wordt aan firma’s van buiten Dendermonde: Bibliotheek, Stadsmagazine, Communicatie CC Belgica, StadsSite… ach ja, en dan verschieten dat creatieven die het zonder hulp maken niet meer willen gelinkt worden aan Dendermonde… Laat het mij zo stellen, het is gezapig wonen in D’monde, maar voor de rest doe ik mijn ding wel buiten de dorpsgrenzen…

 5. beste creatief dendermonde, die firma’s bedienen dan ook een supralokale markt… Er zijn ook heel wat mensen uit dendermonde die dan weer in in reclamebureau’s werken in creatieve functies.
  Dat de communicatie van een stad een beetje grijs is, hoeft niet te verwonderen. Ze kan geen doelgroepen afbakenen en is gericht op mensen van alle leeftijden, opleidingsniveau’s, beroepen,… tegelijk.
  Ik vind wel dat Dendermonde een communicatieprobleem heeft, maar dan in de zin dat de dendermondenaren veel te weinig weten wat er allemaal te doen is in hun stad.

 6. Beste Toon, ik werk als free-lancer voor verschillende above-the-line bureaus in Antwerpen en Brussel en als ik collega’s over Dendermonde vertel verstaan ze niet waarom er geen Dendermondenaars worden bij betrokken, klein voorbeeld, in een groot bureau in Antwerpen heeft mijn collega nog maar vandaag het nieuwe stadsmagazine van Antwerpen zitten opmaken… in Brussel, vorige week een affiche-campagne voor de hoofdstad… allez, ik ben absoluut geen vragende partij voor meer werk, want het stadsbestuur (uit eigen ondervinding) betaald heel traag haar facturen, maar ik zou toch willen dat ze Dendermondse firma’s soms wat voorrang geven (die trouwens veelal heel goede ideeën hebben)

 7. @toon
  Met dat laatste ben ik het nu niet mee eens, ik weet meestal wel wat er te doen is. Lees het stadsmagazine, lees regelmatig de website, lees de verslagen van het schepencollege, de gemeenteraad, kijk naar stadstv, ik lees zelfs de tettergazet (kinderkantje van Dendermonde). Ik ben zelfs zo zot dat ik de beleidsnota helemaal heb gelezen, alle 191 blz, aan de rest moet ik nog eens verder doen maar die lees ik wel diagonaal. Ik vind dat het stadsbestuur heel goed haar best doet om die informatie tot bij ons te brengen.

  Niet elke gemeente zet de verslagen van ocmw, gemeenteraad of schepencollege online. Over ons magazine mag ik toch ook niet klagen, het is aantrekkelijk en leest vlot, van mij mocht het nu wel wat dikker zijn en wat meer info. De Tettergazet is dan weer een pracht van een initiatief (vele andere steden zijn al komen luisteren hoe wij dat doen om ook met dergelijk project te starten) dat de kinderen aanspreekt.

  @ creatief Dendermonde, los van het feit dat ze in sommige gevallen inderdaad iemand lokaal kunnen nemen is het stadsbestuur echter in veel gevallen verplicht om een aantal bedrijven te raadplegen en de goedkoopste offerte krijgt dan de opdracht. Maar zoals ik al zei, in sommige gevallen is dat niet van toepassing natuurlijk maar in de gevallen dat het wel verplicht is heb je natuurlijk de kans dat het van buiten Dendermonde is.

  De heuvel aan de kindercampus (St-Gillis) is bv. door een bedrijf uit West-Vlaanderen gedaan omdat zij de goedkoopste offerte binnen brachten, maar dat bedrijf verzaakt wel om het opnieuw te komen aanplanten nadat er vandalisme op werd gepleegd waardoor het nu maar een zielige heuvel is.

  Nu al bij al zijn er plaatsen waar het slechter is, als je als Dendermondenaar een heel creatief idee hebt kan je nog altijd de suggestie doen, voor bepaalde initiatieven zijn er zelfs subsidies aan kant gelegd…

Geef een reactie