Baasroodse ploeg mist de nodige scherpte

Baasrode – Dit weekend streek een versterkt Buggenhouts krachtbalteam neer in Baasrode. De werpkrachtbalans sloeg dan ook duidelijk over in het voordeel van de bezoekers. Desondanks is de eerste score van de wedstrijd, die pas valt na een dikke drie minuten, voor Baasrode. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tot 5-5.

Na het eerste kwartier volgde een Buggenhoutse time-out en een wissel die z’n vruchten afwierp. Baasrode stond nadien meteen onder druk en moest de bezoekers laten uitlopen tot 5-8. Beide teams verdedigden uitstekend maar de aanvallende impulsen van ’t Klaverken waren sterker wat resulteerde in een 6-11-ruststand.

Na de kampwissel herpakte Baasrode zich en langzaam maar zeker kwam de thuisploeg terug. De echte aansluiting liet toch even op zich wachten omdat Baasrode plots enkele overhaaste rugworpen zag strandden op de doellijn. Pas na 47 minuten lukte de gelijkmaker (18-18) maar nadien miste Baasrode de nodige koelbloedigheid en kon Buggehout nog uitlopen tot 18-20.

Baasrode dook in de laatste seconden nogmaals op voor het Buggenhoutse doelgebied maar de rugworp voor de gelijkmaker miste scherpte en werd onderschept zodat de 18-20 op het bord bleef staan bij het eindsignaal van scheidsrechter Stef Denayer die deze heel moeilijke wedstrijd zeer goed onder controle hield. (jf)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord