Zoek

Carnavalisten verkiezen Keizer

Dendermonde – De Dendermondse Carnavalisten kiezen vanavond een nieuwe Keizer Carnaval. De verkiezing van Keizer wordt om de zes jaar gehouden. De Prinsen van de voorbije vijf jaar, die nu nog actief zijn, zijn dan automatisch kandidaat. Jürgen Heuvinck (35), Kevin Verhofstadt (28) en huidig Prins Carnaval Sven De Proft (30) strijden vanavond in de sporthal van Oudegem om de Keizersscepter . De drie mannen zijn al jaren actief in het Carnaval en willen zich hiervoor ook verder blijven inzetten. Ze hebben dan ook de handen in elkaar geslagen om een gezamenlijke verkiezingshow op poten te zetten. Naast de inviduele nummertjes brengen ze ook enkele gezamenlijke nummers, waarmee ze aangeven dat ze geen tegenkandidaten zijn, maar medekandidaten.

Wie er uiteindelijk zal winnen valt moeilijk te voorspellen, het belooft een spannende strijd te worden. Het publiek in de zaal beslist uiteindelijk wie de nieuwe Keizer wordt. De drie hebben elk een grote aanhang en hebben voor het Carnaval in Dendermonde al héél wat betekent. Prins Jürgen (2003) draait als prins al het langste mee. Prins Kevin (2005) van DKV Dweis wil dolgraag zijn vader Jempi Verhofstadt als Keizer opvolgen. Prins Sven (2007), die omwille van de Keizerverkiezing, ook dit jaar automatisch als Prins in de cavalcade zal te zien zijn, was al eens jeugdprins en is al tien jaar actief bij DKV De Mikkadoos.

Wie mee wil beslissen over wie de komende zes jaar de leider wordt van het driedaagse carnavalgebeuren kan vanaf 21u. terecht in de Sporthal van Oudegem.
Morgen berichten wij hier alvast over wie het uiteindelijk gehaald heeft.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie