Zoek

Baasrode met indrukwekkende tweede wedstrijdhelft voorbij Halle

Baasrode – Met de verplaatsing naar Halle stond er voor krachtbalclub ’t Botterken uit Baasrode een traditioneel moeilijk wedstrijd op het programma. Helios Halle dat in deze competitie moeilijk startte, klom de voorbije weken toch richting middenmoot in de tweede nationale afdeling. En dat Halle in goede doen is, ondervond Baasrode dit weekend van bij de start van de wedstrijd.

’t Botterken liep meteen achter de feiten aan en moest zich tijdens de eerste helft tevreden stellen met het beperken van de schade. Dat lukte ook deels want met een 16-12 bij de rust kon de wedstrijd nog alle kanten uit.

Tijdens de tweede helft startte Baasrode met zijn offensief. Naarmate de tijd wegtikte, kreeg Halle meer en meer problemen met de bezoekende aanvalsgolven. Toen de Baasroodse defensie daarenboven nog optimaal begon te renderen, kwam de thuisploeg nog heel moeilijk tot scoren. Baasrode in een ruk langzij, erop en erover. Een moegestreden Halle trachtte het tij nog te keren maar moest toezien hoe Baasrode met een 21-24-zege huiswaarts keerde.