Zoek

Jurgen Heuvinck is Keizer Carnaval

Dendermonde – Vannacht werd Jurgen Heuvinck in de sporthal van Oudegem tot de nieuwe Keizer Carnaval gekozen. Keizer Jurgen I volgt daarmee Keizer Jempi op.

jurgenheuvinkHet werd een warme avond in de sporthal. Drie sterke kandidaten dongen samen naar de Keizerstitel. “Het was echt spannend, het ging op en neer voor elk van mijn Prinsen, tijdens het tellen van de stemmen”, vertelde Willy Ophalvens, voorzitter van het Dendermondse Carnavalcomité, alvorens hij de uitslag bekend maakte.

De drie kandidaten, Kevin Verhofstadt, Sven De Proft en Jurgen Heuvinck, waren aan elkaar gewaagd en streden samen – in alle vriendschap – om de titel. Zo brachten de drie ook enkele nummers samen aan het begin en het einde van de verkiezingshow. De mannen sloten af met een prachtig eerbetoon aan de overleden Prins Johny.

jurgenheuvinck1 Jurgen Heuvinck, de oudste Prins (2003), haalde het dan uiteindelijk van de anderen. Zelf kwam dit voor hem toch onverwacht. “Ik had het niet verwacht en ik besef het eigenlijk nog niet zo goed”, vertelt hij een uur na de bekendmaking van de uitslag. “Voor we het poduim beklommen, bij het begin van de show, zei ik tegen Kevin dat hij keizer zou worden. Ik geloofde dus niet echt in mijn kansen”, aldus Heuvinck.

Keizer Jurgen I zal plechig worden aangesteld de dag voor Dendermonde Carnaval, op zaterdag 9 februari. “Ik bedank iedereen die achter mij stond en me gesteund heeft. Ik word een Keizer van en voor de carnavalisten. Ze zullen de komende zes jaar niet ontgoocheld zijn in mij”, geeft de kersverse Keizer nog mee. Samen met Prins Carnaval Sven (die zijn titel door de keizerverkiezing automatisch verlengde) en Prins Kevin zal de Keizer tijdens de cavalcade van zondag 10 februari feestelijk door de stad trekken.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie