Zoeken

Krokuskriebels in Dendermonde

Dendermonde – Deze krokusvakantie is hèt uitgelezen moment om de Dendermondse musea te gaan bezoeken. Onder de noemer ‘Krokuskriebels’ zullen de musea speciale aandacht schenken aan gezinnen met kinderen. Niet alleen in onze stad is dat zo, je kan in heel Vlaanderen en Brussel gaan krokuskriebelen.

De dienst Musea, de jeugddienst, Belgica en de bibliotheek van Dendermonde komen samen met een aantrekkelijk programma op de proppen. Op zondag 3, dinsdag 5 en donderdag 7 februari kunnen gezinnen en hun kinderen deelnemen aan allerhande activiteiten in en rond de Dendermondse musea.

Zoektocht

Een zoektocht langs de Dendermondse musea begin je bij de mensen van de jeugddienst op de Grote Markt. Daar kan je een vragenblad ophalen waarmee je op zoek gaat naar negen letters. Samen vormen die een woord. Een plannetje wijst je de weg naar de verschillende musea van onze stad. Als alles in kannen en kruiken is, deponeer je je vragenblad terug bij de jeugddienst en je krijgt meteen een geschenkje.

Rondleidingen en Workshops

Tijdens deze krokusvakantie zijn er ook workshops en rondleidingen:

  • Begijnhof: rondleiding in woning van een begijn, workshop kantklossen in het museum, workshop papier scheppen in de galerij en demonstratie patacons vormen en beschilderen
  • Vleeshuismuseum (Grote Markt): verhaal over mammoet en het geraamte dat er staat. Meteen ook film: ‘Walking With Beasts’ en film ‘Ice Age’
  • Stadhuis (Grote Markt): ridder Iwein vertelt verhalen in de Jumelagezaal
  • Huis Van Winckel (naast CC Belgica): jeugdschrijfster Zohra leest voor uit haar boek en beantwoordt àl je vragen, tentoonstelling ‘Al-Boeksoek’ met drankjes en koekjes, workshop henna-schilderen en workshop buikdansen
  • Bibliotheek (Van Winckellaan): tentoonstelling over Lodewijk Dosfeld en kinderen kunnen kiezen uit boeken en kindergrime (je kan je mooi laten schminken als dier, prinses, …)

Info en inschrijven voor de workshops bij Sabine Colman op tel. 052/21 16 79 (niet op woensdagnamiddag) of via mail : sabine.colman@dendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie