Zoek

Baasrode pakt alweer volle buit!

Baasrode – Robland Sint-Michiels, momenteel tweede in de reguliere krachtbalcompetitie, beschikte dit weekend niet over zijn sterkste opstelling. Een ideale kans voor Baasrode om meteen ook een tweede opeenvolgende zege te laten noteren in 2008.

Volgende week kan ’t Botterken Baasrode een zeer goede zaak doen indien het kan winnen van Osiris Aalst. Maar de Ajuinen zijn in eigen huis ijzersterk. Afwachten wat dat wordt! (jf)

De start tegen Sint-Michiels dit weekend was nochtans niet goed. De eerste aanval werd meteen onderschept door de Bruggelingen en Baasrode zat even vast in eigen doelgebied. Twee verijdelde rugworppogingen later lukte Sint-Michiels toch de 0-1. Nadien herstelde Baasrode zich zeer vlug en trok het vastberaden richting Brugs doelgebied. Na de gelijkmaker duwde Baasrode meteen door naar een 13-2-voorsprong. De bezoekers konden daarna tot de rust opnieuw gelijke tred houden maar met een 19-8 ruststand had Baasrode al wel een hele grote optie genomen op de zegen.

Na de pauze werd de kloof nog uitgediept tot 22-9. Meteen ook het sein voor Baasrode om enkele wissels uit te voeren en iedereen speelgelegenheid te geven. Sint-Michiels kon hierdoor nog terugkomen tot 23-17 maar de Baasroodse zegen was al een tijdje veilig gesteld.

Het wordt dus nog spannend in tweede nationale. Lissewege lijkt in de rangschikking een veilig kloofje te hebben uitgebouwd. Maar voor de tweede plaats die recht geeft op een ticket naar de eerste nationale afdeling is nog niets gezegd. Sint-Michiels ziet zijn voorsprong verkleinen op een hele grote middenmoot die heel kort bij elkaar hangt.

Indien Baasrode zijn inhaalwedstrijd in en tegen Ichtegem wint, komt de Scheldegemeente op de derde plaats terecht in tweede nationale… Heist, dat net uit eerste nationale komt, lijkt een vogel voor de kat in tweede nationale en bengelt eenzaam onderaan het klassement.

Volgende week kan ’t Botterken Baasrode een zeer goede zaak doen indien het kan winnen van Osiris Aalst. Maar de Ajuinen zijn in eigen huis ijzersterk. Afwachten wat dat wordt!

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie