Zoeken

Hilde Dierickx naar Vlaams parlement

Dendermonde – Hilde Dierickx (Open VLD) zal Marc Cordeel vervangen in het Vlaams parlement. Dat meldt onder andere de politieke blog van De Standaard Kreten en Gefluister. Bij de verkiezingen vorig jaar verloor Dierickx haar zitje in de federale Kamer.

Hilde Dierickx stond bij de laatste verkiezingen voor het Vlaams parlemtent, in 2004, op de dertiende plaats bij de opvolgers van de lijst VLD-Vivant. Vanop die plek behaalde ze 6.259 voorkeurstemmen. Op dat moment was Dierickx al volksvertegewoordiger op het federale niveau. In 2003 haalde de Dendermondse 12.545 voorkeurstemmen bij de federale verkiezingen en belandde zo in de Kamer.

Als Dierickx haar plaats inneemt in het Vlaams parlement, heeft Dendermondse er twee vertegenwoordigers. Bart Van Malderen zetelt er nu voor sp.a-spirit.

Hilde Dierickx zetelt ook voor Open VLD in de Dendermondse gemeenteraad.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie