Hilde Dierickx naar Vlaams parlement

Dendermonde – Hilde Dierickx (Open VLD) zal Marc Cordeel vervangen in het Vlaams parlement. Dat meldt onder andere de politieke blog van De Standaard Kreten en Gefluister. Bij de verkiezingen vorig jaar verloor Dierickx haar zitje in de federale Kamer.

Hilde Dierickx stond bij de laatste verkiezingen voor het Vlaams parlemtent, in 2004, op de dertiende plaats bij de opvolgers van de lijst VLD-Vivant. Vanop die plek behaalde ze 6.259 voorkeurstemmen. Op dat moment was Dierickx al volksvertegewoordiger op het federale niveau. In 2003 haalde de Dendermondse 12.545 voorkeurstemmen bij de federale verkiezingen en belandde zo in de Kamer.

Als Dierickx haar plaats inneemt in het Vlaams parlement, heeft Dendermondse er twee vertegenwoordigers. Bart Van Malderen zetelt er nu voor sp.a-spirit.

Hilde Dierickx zetelt ook voor Open VLD in de Dendermondse gemeenteraad.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord