Nu zondag viert Dendermonde carnaval

carnaval2008.jpg

Dendermonde – Nu zondag wordt in Dendermonde-centrum carnaval gevierd. De stoet vertrekt om 14 uur en volgt het volgende parcours: Gentsesteenweg – Kerkstraat – Van Duysestraat – Sas – Greffelinck – E. Van Winckellaan – Beurzestraat – Kerkstraat – Franz Courtensstraat – Werf – Koningin Astridlaan – Dijkstraat – Oude Vest – Brusselsestraat – Zuidlaan – Begijnhoflaan – Sint-Jorisgilde – Vlasmarkt – Grote Markt.

Na afloop volgt de Ros Beiaardworp. De carnavalprinsen werpen vanuit de ramen van het stadhuis “bepaalde zaken naar de menigte”. Aan deze worp is een mooie prijs verbonden.

De aanstelling van Keizer Carnaval 2008 vindt plaats op zaterdag 9 februari om 19.00 uur in cultuurcentrum Belgica. De toegang is gratis. De verbranding van de carnavalist sluit op maandag 11 februari om 20 uur het carnaval af. Deze verbranding vindt plaats op de gedempte Dender.

De affiche werd ontwerpen door Patrick Vanden Berghe.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie