Zoeken

Carnavalvierders genieten van prachtige stoet én de zon

Dendermonde – Deze namiddag reden onder een stralende zon een tiental carnavalpraalwagens door de centrumstraten van Dendermonde. Het prachtige weer bracht heel wat volk op de been. De meeste wagens waren bijzonder indrukwekkend. Ook de kostumering van sommige carnavalgroepen was heel prachtig.

In afwachting van het verdict van de jury kan je hier alvast een paar beelden bekijken.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

8 reacties

 1. De wagens waren inderdaad prachtig, dat staat buiten alle kijf. Minder was de stoet op zich.
  Wij hebben, alhoewel we redelijk aan het begin van de optocht stonden, op een bepaald moment bijna twintig minuten mogen (moeten) wachten eer de volgende wagen eraan kwam. Ik heb niets tegen wachten op zich maar voor een carnavalstoet (of andere optocht) breekt het wel serieus de sfeer in het feestgedruis.
  Leg het maar eens uit aan je jonge kinderen dat het nog niet gedaan is als ze al zolang niets gezien hebben.
  Tijdens de toespraken op 9 februari in CC Belgica hoorden we nog dat het goed is dat de jeugd warm gemaakt wordt voor carnaval, zo zou het eeuwenoude traditionnele feest geen stille dood sterven. De enige opwarming tijdens de rustpauze kwam spijtig genoeg van de zon, die gelukkig geen twintig minuten op zich liet wachten.
  Aan de organisatoren zou ik zeggen,… doe er alstublieft iets aan, zodat wij volgend jaar niet moeten wegblijven!
  Groeten, PAtje.

 2. Aan een stilstaande stoet heeft niemand iets aan! Ik woon aan de vlasmarkt, juist voor de brug. Iedereen heeft daar stilgestaan voor hun intreden op de grote markt. Is de stoet dan gemaakt voor de mensen op de tribune of voor de gewone mensen in de straat? De stoet zou langer moeten zijn, doorlopend dat de mensen niet moeten gaan lopen. Groetjes. Nicole

 3. inderdaad gaan de toeschouwers op de grote markt om onbegrijpelijke reden voor op mensen die ergens in de Brusselse straat of op de Vlasmarkt staan. Dit is ook een verzuchting van de mensen die in de stoeten lopen hoor. Maar noch de organisatie van de katuit noch de organisatie van de karnaval heeft daar oren naar. wat is het nu van een stratenparcours als er binnekort enkel op de markt iets te beleven valt?

 4. Het stilstaan van de cavalcade kwam doordat de stoet door een wegversmalling moest!! bijgevolg moesten de mikkadoos een stuk van de wagen afbreken omdat deze iets te breed was!!! Zonde van de wagen want hij was echt knap (verdiende winnaar volgens mij). hopend dat het comité hier de volgende jaren rekening mee hou…

 5. Wel straf dat die iets moeten afbreken, dat parcours, dat is toch elk jaar hetzelfde of moesten ze nu door een ander stuk? Wil maar aantonen, als dat hetzelfde is, dan wisten ze toch dat ze langs daar moesten gaan of was die versmalling er enkel die dag?

 6. De straat werd vernieuwd en is maar enkele dagen voor de cavalcade geopend. en hebben door enkele buren gehoord dat er de eerste avond al een wagen op het verhoogd pleintje temidden van de straat stond.
  Heb enkele jaren in een groep geweest ben er nu enkele jaren uit ma mijn hart smelt als je de wagens ziet aankomen. Prachtig gewoon. En aan elk lid van een verenigingen bedankt voor de inzet en moed. de late uren om toch de mensen uit onze stad te laten zien wat wij allemaal kunnen BEDANKT ALLEN en doe zo voort

 7. De grote gaten in de stoet waarvan sprake hiervoor zijn volgens mij ook een deel te wijten aan de reclamestoet. Met grote vrachtwagens en bussen laveren in de smalle straatjes zorgt voor vertraging. Eens ze door de hindernissen zijn geven die mannen plankgas, waardoor er dan weer een gat ontstaat met de achterkomende cavalcade. De carnavalgroepen kunnen immers niet zomaar aansluiten. Komen daarbij dan nog eens de obstructies (Van Winckellaan) die op het laatste moment aangebracht worden. Je kan dit als carnavalgroep niet voorzien bij de bouw van je wagen, dus zit je met problemen. In ieder geval wil ik zeggen dat de “mindere kwaliteit” van de stoet zeker en vast niet in de schoenen van de DKV’s kan en mag geschoven worden. De wagens van al deze carnavalgroepen mogen gezien worden … getuige daarvan de vele aanbiedingen die we krijgen om in andere cavalcades mee te rijden !

Geef een reactie