Zoek

De Mikkadoos zijn alweer de beste

Dendermonde – DKV De Mikkadoos zijn voor het derde jaar op rij gekroond tot beste carnavalgroep van Dendermonde. Ze haalden het voor DKV Dweis en DKV De Jimmyniekes. De Mikkadoos scoorden dit jaar met hun lokaal thema ‘De jacht is open’. De Mikkadoos jaagden niet op wild, maar op de leden van het Carnavalcomité. Dat comité kreeg het de laatste jaren vaak hard te verduren en moest al héél wat kritiek slikken. Toch doen ze ieder jaar hun best om carnavalliefhebbend Dendermonde te verenigen.

DKV Dweis werd opnieuw eervol tweede met hun ‘Antiek Filip’, waarmee ze onze Kroonprins op de korrel namen. De Jimmyniekes, die onderweg met pech af te rekenen kregen, konden dus niet hun ‘Nachtwinkel ois brengen’. DKV Vaneir bracht een hulde aan de nieuwe Keizer en vindt steeds meer aansluiting bij de grote drie. DKV Om ter ’t lest en De Plekkers verdeelden traditioneel de laatste plaatsen. Van de groepen van buiten Dendermonde konden de Kazoo’s uit Moerzeke zich alweer tot laureaat kronen. Drumband Kreaboem kon drumband Zele verslaan in de strijd onder de muziekkorpsen.

De prachtige Cavalcade werd ingeleid door een grote reclaamstoet. De praalwagen met de kersverse Keizer Jurgen, Prins Carnaval Sven en Prins Kevin opende het echte feest. Vele Dendermondenaars kwamen in de zon van de mooie stoet genieten. Toch hoopt het Carnavalcomité dat er zich weer meer carnavalisten gaan verenigen en willen deelnemen aan de cavalcade, want Dendermonde verloor dit jaar weer twee groepen. De jacht op de carnavalstrofee 2009 is dus nu al geopend samen met de jacht op de prinsentitel. Kandidaatgroepen en prinsen kunnen zich steeds melden bij het Carnavalcomité.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

6 Responses

  1. Het hangt natuurlijk af met welke verwachtingen je naar het Dendermonde Carnaval vertrekt. Dit is niet Aalst, Baasrode of wat dan ook. Dit is ook niet meer Dendermonde van pakweg tien jaar terug. Ondertussen zijn er heel wat grote groepen, die ook ieder jaar voor de beste gingen opgehouden (De Schensjsmoelen – Wapeisderaf – Gesikt Geweist). De drie grote DKV’s hebben alleszins weer het beste van zichzelf gegeven en ook Vaneir heeft een evolutie in positieve gezin gemaakt tov de vorige jaren. Ik denk ook wel dat de wagen bij De Mikkadoos de doorslag heeft gegeven. Qua act en dans was Dweis de betere.

  2. Efkes ter verduidelijking: de pech waarmee de Jimmyniekes kregen af te rekenen (stroomgroep stuk) heeft slechts een vijftal minuten geduurd. Enkel in de Sint-Jorisgilde was er geen muziek. Tegen dat we aan de Vlasmarkt waren was de stroomgroep vervangen en hebben we “onze Nachtwinkel on ois” wél kunnen brengen.

  3. Efkes ter verduidelijking: de pech waarmee de Jimmyniekes kregen af te rekenen (stroomgroep stuk) heeft slechts een vijftal minuten geduurd. Enkel in de Sint-Jorisgilde was er geen muziek. Tegen dat we aan de Vlasmarkt waren was de stroomgroep vervangen en hebben we “onze Nachtwinkel on ois” wél kunnen brengen.

Geef een reactie